Podpredsednik kluba in generalni direktor Rob Blake je danes sporočil, da so se v klubu za sodelovanje zahvalili Desjardinsu in mu želijo vse najboljše pri nadaljnjem delu, a z njim ne bodo sklenili sodelovanja.

»Postopek izbire novega glavnega trenerja smo že začeli in veselimo se podrobne raziskave, kdo bi ustrezal naši miselnosti in bi bil prava oseba za našo ekipo,« je dejal Blake.

»To gotovo ni sezona, ki bi si jo želeli. Pričakovali in upali smo na vse kaj drugega. Toda sezona je sedaj za nas končana, nekaj olajšanja pa nam je le prinesla. Lepo je končati z zmago, s pozitivno noto, toda takšne sezone ne moremo kar pozabiti. Gotovo bomo o njej še razmišljali in se pripravili za naslednjo pripravili bolje,« je v nedeljo po svoji zadnji tekmi sezone, skupno pa 1000. v dresu kraljev, dejal 31-letni Kopitar, ki je po predčasnem koncu v ligi NHL spet odprt za možnost igranja v slovenski reprezentanci.

O tem, če bo najboljši slovenski hokejist in zvezdnik lige NHL Kopitar nastopil za slovensko reprezentanco na svetovnem prvenstvu divizije I v Kazahstanu, bo Hokejska zveza Slovenije sporočila v prvi polovici tega tedna.