Italijanski nogometni portal Football-italia.net je po tekmi postregel s podatki, ki kažejo, da ni šlo za vsakdanji podvig. Iličić je postal prvi nogometaš v serie A po decembru 2001, ki se je v prvih petih minutah dvakrat vpisal med strelce. Zadnji, ki mu je to uspelo, je bil Marco Di Vaio (Parma).

Kolektiv iz Bergama je postala prva ekipa v elitnem italijanskem prvenstvu po 87 letih, ki je v uvodnih 15 minutah dosegla štiri zadetke. Pisalo se je leto 1932, ko se je zadnja ekipa pred Atalanto lahko pohvalila s takšnim dosežkom. Ta ekipa je bila Juventus, šlo je za tekmo marca 1932 proti Romi, končni rezultat za bianconere pa je bil 7:1 v korist stare dame.

Juventus vodi na prvenstveni lestvici, Iličićeva Atalanta zaseda - osem tekem pred koncem - visoko peto mesto, za četrtim Milanom, torej četrtim mestom, ki še prinaša nastop v najprestižnejšem evropskem klubskem prvenstvu ligi prvakov, pa zaostaja le še eno točko.

Iličić je zabil dva gola in v deveti minuti asistiral s podajo tudi pri zadetku Nizozemca Hansa Hateboerja za 3:0.

Enaintridesetletni Kranjčan Iličić je v letošnji sezoni na 24 tekmah serie A zabil že 11 zadetkov in prispeval šest podaj. Na vrhu razpredelnice strelcev je z 21 goli Fabio Quagliarella (Sampdoria), portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo (Juventus) je tretji z 19 goli. Krzysztof Piatek (Milan) in Duvan Zapata (Atalanta) sta na drugem mestu s po dvajsetimi zadetki.