Profil na instagramu z imenom sussexroyal sta ustvarila v torek, 2. aprila, mejnik enega milijona sledilcev pa dosegla v zgolj petih urah in 45 minutah. Od takrat se je številka še povečala; v času pisanja prispevka kraljevemu paru na instagramu sledi že 3,4 milijone privržencev. Zaenkrat sta na profilu sicer le dve objavi, kar ni presenetljivo glede na datum nastanka profila, je pa samo prva objava dobila že več kot milijon všečkov.

V njuni prvi objavi sta zapisala: »Dobrodošli na najin uradni Instagram profil; veseliva se tega, da bova z vami delila delo, ki naju žene, stvari, ki jih podpirava, pomembna obvestila in priložnosti, da osvetlimo pomembna vprašanja. Zahvaljujeva se vam za vašo podporo.«

Položaj rekorderjev v tej kategoriji Guinessove knjige rekordov sta sicer prevzela od priljubljenega zvezdnika v korejskem popu Kang Daniela, katerega profil je prvih milijon sledilcev na instagramu dosegel v enajstih urah in 36 minutah. Pred njim je bil rekorder papež Frančišek, ki je prvi milijon sledilcev dosegel v dvanajstih urah.