Gre za prvi tvit na pred kratkim odprtem računu na twitterju, ki ima modro verifikacijsko oznako. Ta oznaka po pojasnilih twitterja uporabnikom kaže, ali je račun avtentičen. Da gre za resnični Ghosnov račun, je sicer potrdil tudi njegov tiskovni predstavnik v Franciji. Potrdil je tudi napovedano novinarsko konferenco. Podrobnosti bodo sledile kmalu, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Ghosna so pred kratkim na Japonskem v zameno za varščino po približno treh mesecih izpustili iz preiskovalnega zapora. V Braziliji rojeni 65-letni poslovnež je bil aretiran 19. novembra v Tokiu zaradi domnevnih finančnih malverzacij v japonskem Nissanu, ki ga je vodil v okviru tristranskega zavezništva avtomobilskih proizvajalcev Renault, Nissan in Mitsubishi Motors. Med drugim mu preiskovalci očitajo prikrivanje realne višine prejetih prihodkov.

Po izbruhu afere in aretaciji 19. novembra lani sta ga najprej z mesta prvega moža odstranila Nissan in Mitsubishi, konec letošnjega januarja pa še Renault.

Obtožb se bo branil s prostosti, potem ko je v začetku marca v tretjem poskusu uspel s prošnjo za dodelitev varščine. To je sodišče v Tokiu določilo v višini ene milijarde jenov (7,9 milijona evrov).

Ghosn, ki ga državno tožilstvo med drugim bremeni tudi, da je izgube iz zasebnih naložb prevalil na Nissan, je krivdo ves čas zanikal.