»Načrt je sprejet, želim vam sporočiti, da bomo naslednji teden podpisali pogodbe, aprila pa začeli s pripravami, da bomo lahko čim prej po koncu sezone začeli z delom. To bo res stadion za prihodnost, najboljši na svetu,« je bil prepričan Perez, ki ga je spremljala tudi županja Madrida Manuela Carmena.

Real bo zadnjo tekmo sezone igral v Madridu proti Realu Betisu 19. maja. Obnovitvena dela naj bi trajala tri leta in pol, v tem času pa naj bi ekipa odigrala tudi vse tekme na stadionu, saj so vsa večja konstrukcijska dela predvidena izven tekmovalne sezone.

Čeprav bo nekaj novih sedišč, pa bo to še vedno ostal stadion za 81.000 gledalcev, kot je sedaj, vključili pa bodo veliko sodobne tehnologije, posodobili muzej, varnostne pogoje, dostope, trgovinice in okrepčevalnice ter okolico stadiona.

Perez je dejal, da bo klub septembra najel posojilo v vrednosti 575 milijonov evrov, »ki pa ne bo imel nobenega vpliva na športne aktivnosti Reala«. Dodal je, da bo nov stadion prinesel 150 milijonov evrov dodatnih letnih prihodkov.