Kakšne so zahteve sodobnih kupcev ograjnih sistemov?

Sodobni kupci ograj od ograjnega sistema poleg trajne rešitve brez vzdrževanja pričakujejo predvsem varnost in lep videz. Pomembni sta še enostavnost montaže in vzdrževanja ter cenovna dostopnost. Vedno pogostejše so želje po zasebnosti, protihrupni in vizualni zaščiti. Ljudje si v okviru lastne nepremičnine želimo predvsem zasebnosti.

Kaj torej svetujete lastnikom bivalnih objektov?

Investitorjem v zasebne bivalne objekte danes pri izbiri ograje svetujemo na način, da ograja sledi namenu določenega dela prostora. V ospredju je varnost, sledita vizualna prepreka in zaščita pred hrupom. Vse skupaj zaokroženo v celovito podobo dopolnjuje in poudarja lep videz nepremičnine.

Danes kupci najpogosteje izberejo jeklene ograje iz mrežnih panelov. Zakaj je tako in kakšne so prednosti takšnih ograj?

Prednosti jeklenih panelnih ograj so predvsem njihova trdnost, trajna zaščita in širok spekter različnih oblik. Ograje iz mrežnih panelov so najpogostejša izbira sodobnih kupcev ograj. Zaradi svoje trdnosti, estetske dovršenosti, enostavne montaže in dolge življenjske dobe po tej ograji posegajo tako individualni kot drugi investitorji. Ograje tega tipa varujejo hiše zasebnikov, otroška igrišča, športne parke in industrijske objekte.

Njihova prednost je tudi modularnost …

Drži. Ograjni sistem, ki vključuje mrežne panele, je zasnovan modularno. To med drugim pomeni tudi, da ob morebitni poškodbi zamenjamo zgolj poškodovan element. Med izstopajočimi prednostmi mrežnih panelov je tudi dejstvo, da takšna ograja praktično ne potrebuje nobenega vzdrževanja.

Pogosto želimo hišo ali vrt zapreti pred pogledi in hrupom. Kako naj izberemo?

Zapiranje poti pogledom ali hrupu omogočajo ograje z lamelami, ograje iz perforirane pločevine, ozke kamnite ograje in ograje, sestavljene iz jeklenih košar oziroma gabionov. Zgolj zapiranje poti pogledom je možno z zastirnimi trakovi, ki jih vpletemo v mrežni panel.

Kakšne so prednosti ograje z lamelami ali ograje iz perforirane pločevine?

Ograja z lamelami je moderna ograja, ki varuje prostor, zapira pot pogledom in hrupu ter je estetsko dovršena. Varnost, uporabnost, estetska dovršenost ter vizualna prepreka so ključne prednosti ograje iz perforirane pločevine. Že standardna ponudba vzorcev zagotavlja širok izbor možnih dizajnov.

Pot hrupu in pogledom zapiramo tudi z ograjami, ki jih lahko napolnimo s kamenjem. Kakšne so prednosti teh tipov ograj?

Ozko kamnito ograjo krasijo trdnost, varnost, lepota. Z njo ustvarjamo intimne prostore, namenjene užitkom na vrtovih individualnih hiš. Zaokrožamo in varujemo otroška igrišča ter poudarjamo estetsko popolnost zasebnih in poslovnih objektov. Ograje iz jeklenih košar oziroma gabionov zagotavljajo izjemno kombinacijo koristi za uporabnike. Poleg varnosti omogočajo vizualno in protihrupno zaporo ter so odlična rešitev pri ustvarjanju estetsko dovršenih, lepih prostorov.