Petinpetdesetletna Natalija Filjova, po ocenah revije Forbes s 534 milijoni evrov četrta najbogatejša Rusinja, je v nedeljo umrla v strmoglavljenju šestsedežnega letala južno od Frankfurta. V nesreči manjšega letala zasebne letalske družbe S7, druge največje v Rusiji, katere solastnica je bila Filjova, sta življenje izgubila še en potnik in pilot. Identitete drugega potnika še niso potrdili, nekateri mediji pa poročajo, da je Filjovo na poti spremljal oče.

Letalo je na poti iz francoskega Cannesa med pristajanjem v bližini letališča Egelsbach strmoglavilo sredi polja, ob trku s tlemi pa povsem zgorelo. Po poročanju nemških medijev je razbitine raztrosilo več deset metrov naokrog. Poleg nemških preiskovalcev si bodo prizorišče nesreče ogledali še ruski, ki so že prišli na kraj strmoglavljenja. Vzrok nesreče za zdaj še ni znan, po navedbah ruskega portala Russia Today pilot pred strmoglavljenjem ni poročal o težavah.

Po strmoglavljenju še tragična prometna nesreča

Petinpetdesetletnica je bila soproga Vladislava Filjeva, izvršnega direktorja in solastnika S7, največje zasebne letalske družbe v Rusiji, njuno skupno premoženje pa je ocenjeno na več kot milijardo evrov. Družba ima v floti 96 letal, s katerimi letijo na 150 destinacij v 35 državah, piše na spletni strani družbe, znane tudi pod imenom Siberia Airlines. »V srcu nam bo za vedno ostala kot navdiha in sočutja polna ženska. Nihče je nikoli ne bo mogel nadomestiti,« so v družbi v imenu zaposlenih družini izrekli sožalje.

Strmoglavljenju je sledila še ena tragična nesreča. Policijsko vozilo, ki je drvelo na kraj nesreče, se je namreč zaletelo v nasproti vozeč avtomobil, ki je prehiteval vozilo pred seboj. Trije policisti so hudo poškodovani, oba potnika v drugem vozilu pa sta na kraju trčenja umrla.