Druga dirka sezone elitnega motociklističnega razreda motoGP v Buenos Airesu v Argentini je minila v znamenju španskega dirkača Marca Marqueza (na fotografiji, AP). Aktualni svetovni prvak je na Hondinem motociklu blestel celoten dirkaški konec tedna, saj je dobil že sobotne kvalifikacije, na dirki pa z izvrstno predstavo deklasiral konkurenco in zmagal s skoraj desetimi sekundami naskoka pred konkurenco. Njegova prednost bi bila lahko še višja, če v zadnjih krogih ne bi vozil previdneje in v cilj pripeljal ob močno znižani hitrosti.

Kljub zanesljivi zmagi Marqueza – njegovi prvi v tej sezoni – atraktivnih manevrov na stezi ni manjkalo. Za najbolj razburljivega je v zadnjem krogu poskrbel Italijan Valentino Rossi, ki je v tesnem boju za drugo mesto prehitel zmagovalca katarske preizkušnje, rojaka Andreo Doviziosa. »To je bila popolna dirka. Že od samega začetka sem bil močno osredotočen. Vedel sem, da sem najmočnejši v uvodnih petih krogih, nato pa sem svojo prednost le še povečeval. Ujel sem ritem in nisem želel preveč tvegati, saj sem želel varčevati pri gumah in obrabi motocikla. Občutek je res fantastičen,« je po dirki povedal Marc Marquez.

V razredu moto2 je bil najboljši Italijan Lorenzo Baldassarri, v najšibkejšem razredu moto3 pa je na najvišjo stopničko zmagovalnega odra stopil Španec Jaume Masia.

Motociklistična karavana se zdaj iz Južne Amerike seli v Severno, kjer se bodo čez 14 dni pomerili v ZDA. Tudi tam bo v vlogi velikega favorita za zmago Marquez, saj je tam dobil zadnjih sedem dirk.