Floresova je v medijih opisala dogodek iz leta 2014, ko je kandidirala za namestnico guvernerja v ameriški zvezni državi Nevada. Takrat naj bi se ji Biden približal od zadaj, poduhal njene lase ter ji na zadnji del glave dal«"velik, počasen poljub«, povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Kot je poudarila, ne trdi, da je Biden kršil kakršne koli zakone, a se ji je zdelo pomembno spregovoriti o tem, kako je na drugem koncu »enostavno neprimernega in vznemirjajočega« obnašanja »enega najbolj vplivnih moških na svetu«.

Časnik New York Post je v soboto objavil galerijo fotografij Bidenovih podobnih potez, ko je objemal in poljubljal ženske na javnih dogodkih, navaja francoska tiskovna agencija AFP. Biden zanika, da bi imel kadar koli v odnosih z ženskami neprimerne namere. »V številnih letih kampanij in javnega življenja sem podelil nešteto stiskov rok, objemov, izrazov naklonjenosti, podpore in tolažbe. In niti enkrat - nikoli - nisem ocenil, da sem ravnal neprimerno,« je dejal v izjavi, ki jo je na Twitterju objavil njegov predstavnik za stike z javnostmi. »Morda se teh trenutkov ne spomnim na enak način in morda sem presenečen nad tem, kar slišim,« je dejal. A je dodal, da je pripravljen prisluhniti tudi tistim, ki mu očitajo neprimerno ravnanje: »Če je navedeno, da sem tako ravnal, bom spoštljivo prisluhnil. A to ni bil nikoli moj namen.«

Floresova je odgovorila, da jo veseli, da je pripravljen prisluhniti. Hkrati pa je dodala, da bi moral biti zaradi svojega obnašanja avtomatično izključen iz kroga kandidatov demokratov za predsedniške volitve.