»Vedela sem, da bo izredno težko, saj Turkinje doslej še nisem premagala, a nikakor se nisem predala vnaprej. Vedela sem, da sem dobro pripravljena, šla odločno v tekmo, kljub temu pa je bilo nekaj majhnih napak, ki jih je Turkinja kaznovala. Ne glede na poraz, sem zelo zadovoljna,« je po tekmi za povedala 25-letna tekmovalka iz Kranja.

Svojega največjega uspeha po zmagi se tekmovalka neposredno po tekmi niti ni zavedala. »Vem, da sem osvojila kolajno, v resnici pa še podoživljam finale in analiziram borbo. Seveda pa vem, da je to moj največji uspeh v karieri, a finale je v mislih še preveč živ.«

Do kolajne je tekmovalko popeljal fenomenalen petkov nastop. Začela je z gladko zmago proti Izraelki Diani Petrescu (5:0), nato pa v dvoboju s staro znanko Norvežanko Bettino Alstadsaether slavila le tesno z 1:0. Gre za isto tekmovalko, s katero se je Ristićeva pomerila na lanskem prvenstvu stare celine v Novem Sadu za bron in tudi takrat je bila uspešnejša tekmovalka karate kluba Kranj.

Dvoboj tekmovalk, ki se dobro poznata tudi s priprav, je delno odločila športna sreča, saj je Rističeva povedla, nato pa izredno dobro taktično branila svojo prednost. »Najlažja je bila borba z Izraelko, čeprav slabih tekmovalk na prvenstvu ni. Najtežji pa je bil nato drugi krog, kjer sem morala ne le zmagati, ampak potrditi tudi lanski bron. Bilo je tesno, a izšlo se je dobro,« je o prvih tekmicah še povedala Gorenjka.

V nadaljevanju je slovenska prvakinja premagala še Nizozemko Lynn Snel s 3:2. V polfinalu Slovakinjo Ingrido Suchanikovo gladko, kar z 9:1. »Z Nizozemko sem se borila prvič in začetek takega dvoboja je vedno malce previden. Nato sem morala še loviti zaostanek, a mi je uspelo obrniti izid. Slovakinja pa je odlična tekmovalka, ki se vrača po poškodbi in nenazadnje je kakovost danes potrdila z bronom. Očitno ji moj slog borbe res ne leži in visoko sem jo premagala. V karateju je pač tako, da ti včasih tekmec, morda tudi slabši tekmovalec, res ne leži,« je še povedala ena slovenskih športnih junakinj meseca marca, ki upa, da je s polfinalom dodala majhen mozaik k razlikovanju Slovenije in Slovaške v svetu.

V katah sta slovenske barve zastopala Bor Hartl in Maša Simonič ter izpadla po prvem krogu. V športnih borbah je po prvem krogu kategorije do 84 kg izpadel tudi Stefan Joksimović, Lina Pušnik v kategoriji do 68 kg pa je po porazu v rednem delu dobila še priložnost v repasažu, a izgubila obe borbi.

Najboljši karateisti se bodo že čez 14 dni zbrali na tekmi svetovne serije v Maroku, mesec dni kasneje pa v Turčiji in za Ristićevo bo še kako pomembno, da tam doda svojemu izkupičku nove točke v kvalifikacijah za olimpijski nastop v Tokiu 2020.