Peto mesto na skupni kandidatni listi zavzema nekdanji mariborski župan Franc Kangler iz Nove ljudske stranke, zadnja tri mesta pa pripadajo kandidatom SDS. Na šestem mestu je Alenka Forte, na sedmem Davorin Kopše in na zadnjem Alja Domjan.

Skupno kandidatno listo sta danes dopoldne potrdila tako svet SDS kot glavni odbor SLS. Čeprav je bilo že dalj časa slišati, da je imela v stranki največ podpore za nosilko liste Tomčeva, pa se je, kot kaže, tehtnica nazadnje nagnila k Zveru.

Prvak SDS Janez Janša je v uvodnem nagovoru ob predstavitvi skupne liste danes dejal, da ta zagotavlja njihov velik prispevek Sloveniji, ki bo normalna, pravična, razvojna in upoštevana v EU, ter prispevek k Evropi varnosti, svobode, miru in blaginje. Poudaril je, da izhajajo tudi iz spoznanja, da aktualni politični trenutek in način volitev evropskih poslancev v Sloveniji narekujeta združevanje sorodnih političnih sil.

Zver tako kot tudi Janša na majskih volitvah pričakuje zmago, a obenem napet boj. Po njegovem prepričanju morajo evropski državljani izvoliti stranke, ki bodo ohranile EU skupaj. Po njegovem mnenju prihajajo odločilna leta za ohranitev EU kot take.