Prekršek Duranta je Karl-Anthony Townsa pol sekunde pred koncem poslal na črto za izvajanje prostih metov. Towns je prvi prosti med zadel, drugega pa zgrešil in tako zagotovil zmago svojega moštva.

Le nekaj sekund pred tem je Durant po prejeti podaji iz avta zadel met za tri točke, ko je sodnik zapiskal prekršek, a koš ni bil priznan, ker so sodniki dosodili, da je bil prekršek storjen pred metom. »Neverjetno. Ujameš žogo, želiš metati, nad tabo je storjen prekršek - v vsaki ligi je to koš in prosti met,« je odločitev komentiral trener prvakov Steve Kerr, ki je bil prepričan, da bi akcija morala prinesti štiri točke.

»Razočaran sem, kako smo izgubili nadzor nad tekmo in razočaran sem nad sojenjem ob koncu tekme,« je dejal Kerr in priznal, da so se njihove težave začele prej, ko so v tretji četrtini zapravili vodstvo 14 točk izpred polčasa, ko je bilo 68:54 za goste. V tretji četrtini so košarkarji Golden Stata zadeli le pet od dvajsetih metov in tudi oni so bili tisti, ki so na koncu izsilili podaljšek. Najboljši strelec gostov je bil s 37 točkami Stephen Curry, pri domačih je 24 dosegel Andrew Wiggins.

Golden State na vrhu zahodne konference tako ostaja poravnan z Denver Nuggets, ki je v gosteh s 115:105 premagal Oklahomo City Thunder. Pri Denverju je bil najboljši strelec Jamal Murray, ki je v statistiko vpisal 27 točk, 23 jih je dodal Nikola Jokić. Pri Oklahomi pa je bil blizu trojnemu dvojčku Russell Westbrook, dosegel je 27 točk, devet podaj in devet skokov.

Utah Jazz je v gosteh s 128:124 premagal Washington Wizards, za katere je Bradley Beal dosegel 34 točk, pri gostih pa je Donovan Mitchell dal 35 točk. Charlotte Hornets so doma s 115:129 izgubili z Los Angeles Lakers, pri katerih je bil s 27 točkami najboljši strelec LeBron James.

Portland Trail Blazers je doma s 118:98 premagal Atlanto Hawks, pri katerih je bil s 26 točkami, devetimi skoki in sedmimi podajami najboljši posameznik Trae Young, glavni tekmec odličnega slovenskega košarkarja Luke Dončića za naslov novinec sezone. Pri domačih pa je s 36 točkami blestel Damian Lillard.

Do tesne zmage so prišli košarkarji Boston Celtics, v gosteh pri Indiani Pacers je bilo 114:112 za Boston. Zmago je s polaganjem pol sekunde pred koncem zagotovil Kyrie Irving, ki je skupno dosegel 30 točk.

Slovenska košarkarja v ligi NBA bosta znova na delu v nedeljo, ko bosta Miami Heat in Goran Dragić gostovala pri New York Knick, Dallas Mavericks in Luka Dončić pa pri Oklahomi City Thunder.