Letošnja tema se osredotoča predvsem na energetsko učinkovitost in uporabo avtonomnih proizvodnih procesov ter izzive na področju povezovanja, protokolov in varnosti. Slovensko-nemška gospodarska zbornica (AHK Slovenija) je s svojo prisotnostjo na dogodku na voljo z individualnimi svetovanji predvsem naročnikom iz tujine, ki imajo interes sodelovanja s slovenskimi podjetji. Na največjem svetovnem sejmu industrijske tehnologije Slovenijo zastopa 14 razstavljavcev.

6.500 razstavljavcev iz 75 držav

V okviru teme »Integrated Industry – Industrial Intelligence«, ki v ospredje postavlja digitalno povezovanje med človekom in stroji, bo več kot 6.500 razstavljavcev iz 75 držav predstavilo svoje tehnološke rešitve za tovarne in energetske sisteme prihodnosti. Letošnja partnerska država je Švedska, ob tem pa računajo na visoko udeležbo, vsaj 220.000 obiskovalcev, ki lahko izbirajo med 1400 dogodki in skoraj 1600 govorci iz različnih držav.

Slovenijo zastopa 14 razstavljavcev

AHK Slovenija je s svojo prisotnostjo na dogodku na voljo z individualnimi svetovanji predvsem naročnikom iz tujine, ki imajo interes sodelovanja s slovenskimi podjetji. Na največjem svetovnem sejmu industrijske tehnologije Slovenijo zastopa 14 razstavljavcev. Poleg AHK Slovenija se na sejmu predstavljajo: člansko podjetje Iskra, podjetja ETI Elektroelement, FerroCrtalic, INTEC MKD, Izoelektro, Kovinar, METREL, DOMEL (Elektromotorji in Gospodinjski Aparati), Omega Air, Solvera Lynx, Stampal SB, UNIVERZAL in USOL. AHK Slovenija v sodelovanju z zbornicami iz hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine in Makedonije organizira prvi dan sejma delavnico na temo „Beschaffungsmärkte und die Startup-Szene auf dem Westbalkan“.

Osrednje specializirane teme

Na enem mestu bodo predstavljene vse ključne tehnologije in glavna področja industrije - od raziskav in razvoja, industrijske avtomatizacije, IT, industrijske oskrbe, proizvodnih tehnologij in storitev do energetskih in mobilnih tehnologij. Letošnji glavne tematike bodo IAMD - Integrated Automation, Motion & Drive - integrirana avtomatizacija, industrijska informacijska tehnologija, prenos moči in regulacijska tehnika; Digital Factory - integrirani procesi in IT-rešitve; Integrated Energy – integrirani energetski sistemi za industrijo, ogrevanje in mobilnost; Industrial Supply - inovativne podizvajalske rešitve in lahke konstrukcije; Research & Technology - raziskave, razvoj in prenos tehnologij; ComVac - stisnjen zrak in vakuumsko tehnologijo.

Primeri dobrih praks

Na sejmu bo mogoče videti več kot primerov dobrih praks s področij Industrija 4.0 in strojnega učenja. Sejem je stičišče za vodje, inovatorje in poslovneže iz področij industrije, politike, znanosti in družbe se bodo srečali, da bi izmenjali poglede, mnenja in nove teorije s fokusom na prihodnji razvoj in možne scenarije. Hannover Messe 2019 začenja tudi promocijo super hitre 5G-mobilne telefonije v industriji. Gunther Koschnick, vodja avtomatizacije pri ZVEI: »Hannover Messe je najboljša platforma za predstavitev prvih 5G aplikacij v tej zelo zgodnji fazi razvoja tehnologije. Je tudi najboljši forum za kakovosten dialog na tematsko specifični in tehničnem ravni. Mednarodni obiskovalci bodo na sejmu lahko izkusili primere industrijske uporabe 5G-telefonije iz prve roke.«