Veliko truda za nič…

Mladoletni prestopnik je imel v soboto polne roke dela, na koncu pa vendarle ostal praznih rok. Najprej je iz trgovine v središču Ljubljane izmaknil tri vrečke kave, se izmuznil tako prodajalki kot občanoma, ki sta ga skušala ustaviti, in zbežal. Že nekaj minut pozneje je vlomil v novogradnjo v bližini UKC, a je bila hiša prazna in tako iz nje ni mogel odnesti ničesar. Preplezal je zid in vstopil na dvorišče sosednje večstanovanjske hiše, vlomil v klet in znova ostal praznih rok. Odpravil se je v prvo nadstropje in na hodniku ukradel tisoč evrov vredno kolo, a je zaradi zaklenjenih vhodnih vrat ostal ujet v hiši. Vmes je ena od stanovalk poklicala policijo. Ko je mladenič na prostost splezal skozi kletno okno, so ga tam že čakali možje v modrem in ga prijeli. Zasegli so mu štiri zavitke z belim prahom in vrečko s posušeno konopljo.

Namesto plastenk našel pištole

Devetinšestdesetletni Hrvat je med zbiranjem plastenk v smetnjaku naletel na nenavadno najdbo. Na počivališču avtoceste nedaleč od Županje ob avtocesti Zagreb–Beograd je iskal prazne plastenke, saj je pri naših južnih sosedih kos povratne embalaže vreden 0,5 kune oziroma sedem centov. S polnimi prtljažniki plastenk naj bi se čez mejo vozili tudi številni Slovenci, ki si tako skušajo vsaj malce popraviti slab gmotni položaj. A gremo nazaj k zgodbi. Gospod je v torek okoli poldneva v smetnjaku v plastični vrečki našel sedem pištol znamke SIG Sauer. Po navedbah policije so te pištole »redke in drage zadeve« na hrvaškem črnem trgu. Kot zanimivost: ena izmed različic SIG Sauer, P320, je uradno orožje ameriške vojske. Kraj dogodka nenavadne najdbe so že preiskali kriminalisti, orožje pa poslali na forenzične preiskave v Zagreb.

Drogo tihotapili v podganah

V Veliki Britaniji imajo težave s podganami, a ne s takšnimi, na kakršne ste verjetno najprej pomislili. V zaporu Guys Marsh v Dorsetu na jugu Anglije so namreč odkrili, da kriminalne tolpe v truplih teh glodavcev v zapor tihotapijo mamila, mobilne telefone in SIM-kartice. Med varnostnim pregledom okolice so tik ob zidu na notranji strani zapora našli tri podgane z zašitimi trebuhi, v njih pa odkrili droge in polnilnike za telefon. Mrtve živali so čez ograjo vrgli neznanci, nato pa nanje opozorili zapornike. V preteklosti so tolpe za tihotapljenje uporabljale še golobe in žogice za tenis.

Leteli v Nemčijo, pristali na Škotskem

Pred dnevi je letalo British Airways iz Londona namesto v nemški Düsseldorf pomotoma odletelo v Edinburg. Da so pristali okoli 850 kilometrov severneje od cilja, so potniki opazili šele, ko so jim zaželeli dobrodošlico v škotski prestolnici. Najprej so mislili, da se pilot šali, kmalu pa ugotovili, da njihove poti vendarle še zdaleč ni konec. »Vprašala sem jih, ali so resni. Potem so rekli, naj dvignejo roke tisti, ki si res želijo v Düsseldorf. Vsi smo jih,« je za BCC pojasnila potnica. Pilotu ni bilo jasno, kako je prišlo do takšne pomote, povedal jim je tudi, da se mu kaj takšnega ni še nikoli zgodilo. Najhuje od vsega je bilo, da je na letalu zmanjkalo prigrizkov, da polna stranišča niso več delovala ter da je bil zrak izredno zadušljiv. Po dveh urah in pol čakanja na letališki stezi so končno poleteli proti pravi destinaciji, tja pa prispeli kar pet ur in pol pozneje, kot bi morali. Za napako naj bi bila odgovorna nemška družba WDL Aviation, saj naj bi ta dala pilotu napačne napotke. Potniki bodo skoraj zagotovo upravičeni do odškodnine v višini najmanj 250 evrov.

Golob ga je stal življenje

Prejšnji konec tedna se je v floridskem West Palm Beachu pripetila nenavadna nesreča, v kateri je umrl 36-letnik. Moški je imel na svojem vrtu hiško za golobe, iz katere pa je eden očitno odletel na električni vod. Po navedbah šerifa je svojega ljubljenčka skušal spraviti z napeljave na domača tla s pomočjo šestmetrske aluminijske palice za čiščenje bazena. Ob dotiku palice z električnim vodom je moškega vrglo na tla, kjer je nepremičen obležal, v bolnišnici pa so ga razglasili za mrtvega. Kaj se je zgodilo z golobom, ni znano.