»Kot sem predvideval, obtoženi krivde ni priznal, zato tudi nisem podal predloga glede kazenske sankcije. Po izvedenem dokaznem postopku pa bomo videli, kako naprej,« je po opravljenem predobravnavnem naroku zoper 40-letnega zobozdravnika Nermina Suljića povedal višji državni tožilec Zoran Klinc.

Vsebine obtožnice ni razkril, saj je bil narok zaradi varovanja osebnosti obtoženega zdravnika in oškodovanke, ki je domnevno spolno nasilje prijavila organom pregona, zaprt za javnost. Enako bo veljalo za celotno glavno obravnavo. Obramba obdolženega ni dajala izjav. V primeru pravnomočne obsodbe grozi 40-letnemu obtoženemu od šest mesecev do deset let zapora.

Kot smo že večkrat poročali, je domnevno spolno nasilje prijavila ena od zobozdravnikovih pacientk, ki se je pred časom zaupala tudi Dnevnikovemu mariborskemu dopisniku in podrobno opisala, kaj naj bi v ambulanti medtem, ko je medicinska sestra to zapustila, počel njen izbrani zobozdravnik. Obtoženi stomatolog, ki je sicer zaposlen v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor, naj bi spolno napadel tudi njeno sestro, vendar je postopek glede tega kaznivega dejanja še v fazi preiskave. Obtožnica sicer Suljiću očita, da je novembra 2016 v zobozdravstveni ambulanti v Mariboru spolno napadel takrat 30-letno pacientko. Ženski naj bi se sicer med nadlegovanjem uspelo izmuzniti iz ambulante.

Zdravstveni dom še ne bo ukrepal

Obdolženi je še zmeraj zaposlen v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor, a naj bi bil trenutno v bolniškem staležu. Kot smo že poročali, stomatolog nadaljuje specializacijo oralne kirurgije, čeprav so bili v vodstvu zavoda že lani seznanjeni s podatkom, da je v kazenskem postopku.

Vodstvo zdravstvenega doma vztraja, da so za obtožbe izvedeli iz medijev in zatem sprožili ustrezne postopke. Kot je danes za Slovensko tiskovno agencijo povedal direktor Jernej Završnik, bodo ukrepali skladno z ugotovitvami sodišča, čakajo pa tudi navodila zdravniške zbornice.