V soboto bo sončno vreme, precej bo koprenaste oblačnosti. V Vipavski dolini bo še pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, ob morju ter v Vipavski dolini do 6, najvišje dnevne od 16 do 19, na Goriškem okoli 20 stopinj Celzija.

Obeti: V nedeljo bo pretežno jasno in še malo topleje. V ponedeljek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda bo k nam postopno začel pritekati toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v krajih vzhodno od nas zmerno do pretežno oblačno, drugod povečini sončno. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka burja. V soboto bo sončno s povečano koprenasto oblačnostjo.

Biovreme: Vremenski vpliv bo na zahodu države večinoma ugoden, drugod bodo pri najbolj občutljivih ljudeh možne manjše vremensko pogojene težave.

Snežne razmere v visokogorju

Nevarnost snežnih plazov je nad nadmorsko višino okoli 1800 metrov zmerna, druge stopnje, nižje pa majhna, prve stopnje, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Nevarna so predvsem strma pobočja v visokogorju, zlasti na mestih z napihanim snegom, kjer se lahko ob večji obremenitvi snežne odeje sproži manjši snežni plaz.

Snežna odeja je v visokogorju povečini mehka, nižje, nad okoli 1500 metri, pa večinoma skorjasta, razen ponekod v senčnih legah visokogorja, kjer je vrhnja plast snega, ki je zapadel v ponedeljek, lahko še mehka. Predvsem na južnih in zahodnih straneh grebenov in sedel je precej klož, vetru izpostavljene lege so ponekod spihane do stare, trde in deloma poledenele podlage.

Danes bo sončno vreme. Pihal bo šibak severovzhodnik. V soboto bo sončno s precej koprenaste oblačnosti. Pihal bo šibak krajevni veter, v visokogorju šibak severovzhodnik. Ledišče se bo dvignilo nad 2500 metri nad morjem. V nedeljo bo jasno, v ponedeljek pa bo spet nekaj oblačnosti.