Pliškova, peta nosilka, bo v zaključnem dvoboju igrala proti Ashleigh Barty. Dvanajsta nosilka iz Avstralije je v polfinalu s 6:3 in 6:3 izločila Estonko Anett Kontaveit.

Na moškem mastersu v tem ameriškem mestu (9,135 milijona dolarjev nagradnega sklada) je v četrtfinalu Švicar Roger Federer, četrti nosilec, premagal Južnoafričana Kevina Andersona s 6:0 in 6:4, Kanadčan Denis Šapovalov pa je ugnal Američana Francesa Tiafoea s 6:7 (5), 6:4 in 6:2.

Bartyjeva in Kontaveitova sta odigrali le štiri nize preden je dež kar za štiri ure prekinil dvoboj. "Zelo dolg dan je za mano. V dolgem premoru sem se zamotila s pitjem kave, vode in gledanjem golfa. Ko se je dvoboj nadaljeval pa sem bila znova pripravljena, da opravim svoje delo," je dejala 22-letna Bartyjeva, ki se bo s svojim največjim uspehom v karieri prebila med deseterico svetovne lestvice.

Na njeno čelo se je želela povzpeti Halepova, ki je dvoboj dobro začela in v uvodnem nizu povedla s 5:3. A je nato Pliškova odgovorila s sijajno serijo, dobila je devet igre zapored in 10 od zadnjih enajstih.

Sedemintridesetletni Federer in 19-letni Shapovalov pa se bosta pomerila za mesto v finalu. Federer je za zmago nad Andersonom potreboval vsega 85 minut in si bo skušal petdesetič zagotoviti finalni nastop na mastersih. Shapovalov je izgubil prvi niz po podaljšani igri, a je v naslednjih dveh nizih skupaj oddal šest iger in Tiafoeja ugnal po dveh urah in 15 minutah boja.

Že dan prej sta si polfinale zagotovila branilec turnirske zmage Američan John Isner in 18-letni Kanadčana Felix Auger-Aliassime, ki je postal najmlajši polfinalist v zgodovini turnirja v Miamiju.