Na Krvavcu se bo jutri uradno končal tekmovalni del alpske smučarske sezone. Najboljši slovenski alpski smučarji in smučarke se bodo pomerili za naslove v smuku. Spored na Krvavcu bo imel številne novosti. Državno prvenstvo bo namreč prenašala slovenska nacionalna televizija, na njem pa bodo tekmovali vsi najboljši slovenski tekmovalci. Dogodek, imenovan Dila 2019, bo postal tradicionalni zaključek sezone, na katerem bodo zbrani vsi sponzorji in drugi podporniki slovenskega alpskega smučanja. Ker so bile poškodbe v tej sezoni do slovenske reprezentance neprizanesljive, na Gorenjskem ne bo Ilke Štuhec, Mete Hrovat, ki je šla takoj po sezoni na vnovično operacijo gležnja, in Martina Čatra.

»V panogi za alpsko smučanje smo v tej sezoni veliko pozornosti namenili koncu sezone. Želimo si organizirati tradicionalni dogodek, na katerem bomo povezani vsi, ki se ukvarjamo z alpskim smučanjem,« pravi vodja panoge za alpsko smučanje Miha Verdnik. »Sponzorji so večkrat izrazili željo, da bi imelo tudi alpsko smučanje ob koncu sezone svoj dogodek. Veliko smo razmišljali o njem, saj bi radi prisluhnili vsem željam. V preteklosti smo po sezoni izpeljevali državna prvenstva na vseh koncih, tokrat pa smo si želeli imeti vse na enem mestu,« dodaja Verdnik.

Zunaj tekmovanja za smukaške naslove bo največ pozornosti namenjene dvoboju posebnega Dila izziva, v katerem se bosta v smuku in smučarskem krosu pomerila Boštjan Kline in Filip Flisar. Zmagovalec bo deležen posebne časti, saj bo po njem imenovana ena od gondol na Krvavcu. Verdnik pravi, da je cilj panoge, da bi bil v prihodnosti izziv namenjen spremljevalcem, ne tekmovalcem. Na Krvavcu bo jutri od 9.30 naprej potekal tudi pester spremljevalni glasbeni program. Za dodatno tekmovalno ozračje bodo na paralelnem veleslalomu skrbeli smučarski upi do 14 in 16 let.