Že nekaj časa je večina novic z britanskega kraljevega dvora vezana na Meghan Markle. Toda v preteklem tednu sta jo popolnoma zasenčila prestolonaslednik Charles in njegova soproga Camilla. Odšla sta namreč na karibsko potovanje vse od Svete Lucije do Barbadosa, Kajmanskih otokov, St. Kitts in Nevisa, Grenade in seveda Kube, ki je bila vrhunec potovanja. Med potovanjem sta poskrbela za nekaj res zabavnih kraljevih dogodivščin, s katerimi sta dala vedeti, da še zdaleč nista za med staro šaro.

Na Barbadosu sta na primer odšla na plažo. Nič posebnega, če se ne bi oba brez zadržkov preoblekla v kopalke. Britanci so obnemeli, ko so svojega sedemdesetletnega prihodnjega monarha zagledali brez obleke, le v kopalkah pastelnih barv s cvetličnim vzorcem. Charlesov odvetnik je britanskim medijskim hišam poslal pismo, v katerem je zapisal, da je bil to zasebni obisk plaže, da je fotografijo posnel paparac in da naj je ne objavljajo. Ne glede na to je fotografija postala spletni hit. Izkazalo se je namreč, da je princ Charles pravi strokovnjak za recikliranje oblačil in da se po njem lahko zgledujeta obe mladi vojvodinji Kate in Meghan – kopalke so bile namreč stare 12 let. Ko so prišle na modne police, so stale 100 evrov, po objavi Charlesovih fotografij pa Britanci množično drvijo v trgovine z rabljenimi oblačili, da bi si kupili enake.

Ko sta Charles in Camilla prispela na Kubo, so seveda vsi pisali o tem, da je to prvi kraljevi obisk tega komunističnega otoka. A tudi o tem, kako zagreta je bila Camilla, da bi zaplesala salso, a je Charles njeno povabilo mrko zavrnil. Zato je Camilla kar sama migala z boki. Na Kubi sta poskrbela še za nekaj zabavnih trenutkov. Ko sta stala ob spomeniku Johnu Lennonu, se je Camilla bojevala s svojim belim parazolom in ob tem prostodušno dejala, da je zjutraj res upala, da bo ta dan elegantna. Ker je bilo vroče, je par senco poiskal v frizerskem salonu, kjer je hotela frizerka princa Charlesa na vse načine prepričati, da bi se malce postrigel, česar ni hotel. Se je pa zato pozneje hudo zabaval, ko je v preši stiskal sladkorni trs, da bi iztisnil sladki sok, za katerega je prosil, naj mu vanj vlijejo šilce ruma. Nazadnje sta se v restavraciji naučila pripraviti še popoln mojito, ki sta ga seveda tudi srknila. Britanci so ob koncu karibske turneje enotnega mnenja, da sta Charles in Camilla brez dvoma najzabavnejši kraljevi par.