Zagrebška policijska uprava je danes pojasnila, da gre za kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost, zaradi zaščite pravic in dostojanstva žrtve, ki bi za posledico lahko imela »sekundarno viktimizacijo«, pa niso objavili več podatkov.

Hrvaški mediji so medtem poročali, da je 20-letna ženska obtožila Atiemwena spolnega napada po zmagi zagrebškega moštva proti portugalski Benfici, v Zagrebu 7. marca. Dekle je povedalo, da je zaradi fizičnega napada nogometaša v stanovanju, v katerem je par živel, utrpela telesne poškodbe.

Kot je povedala za hrvaško televizijo RTL, ji je nogometaš poskusil sleči obleko, jo dušil in tudi oklofutal. Povedala je, da je šlo za zastrašujočo izkušnjo, zaradi katere se je obrnila na policijo.

Po poročanju hrvaških medijev 20-letnica ni prvo dekle, ki naj bi bila žrtev nasilnega nogometaša. Atiemwen je po prvih medijskih objavah zanikal, da bi fizično napadel dekle in zatrdil, da nikoli ni bil nespoštljiv do žensk.

Nigerijski nogometaš je v Dinamo prestopil začetek leta iz hrvaškega prvoligaša Gorice. Na Hrvaško je pred tem prišel iz Turčije, kjer je branil barve Kayserispora in Rizespora.