Apple Pay prek N26 poleg Slovenije prihaja še v Estonijo in Grčijo ter na Portugalsko in Slovaško, poročajo tuji mediji.

Po poročanju spletnega portala Siol bi lahko Apple Pay v Slovenijo prišel tudi prek avstrijske banke Sparkasse, ki je svojim avstrijskim komitentom v torek napovedala, da bodo lahko kmalu uporabljali Applovo digitalno denarnico.

Apple je sicer nedavno predstavil tudi lastno kreditno kartico z imenom Apple Card, ki bo povezana s sistemom Apple Pay.

Posebnost berlinske N26 je v tem, da deluje povsem spletno. Uporabniki vse potrebno opravijo prek mobilne aplikacije ali računalnika, fizičnih poslovalnic pa ni. Tudi račun je tako mogoče odpreti le prek računalnika ali pametne mobilne naprave.

To prinaša številne prednosti, med drugim poenostavitve postopkov brez čakalnih vrst, pa tudi slabosti, kot je odsotnost poslovalnice, kamor bi se lahko po potrebi obrnili na pomoč.

Analitiki zato menijo, da račun pri N26 trenutno še ne more učinkovito nadomestiti običajnega bančnega računa, predstavlja pa njegovo zelo učinkovito dopolnitev, ki bi sčasoma lahko prerasla v edini račun.