Hokejiste Olimpije v četrtfinalu alpske lige rešuje prednost domačega igrišča. Ljubljančani so na treh tivolskih tekmah z Rittnom pokazali povsem drugačen obraz kot na Južnem Tirolskem, kjer na dosedanjih dveh preizkušnjah sploh še niso dosegli gola. Nocoj ob 20. uri bodo imeli v Renonu zadnjo priložnost za prekinitev črne serije. Zmagoslavje na italijanskem ledu bi jih poneslo v polfinale drugoligaškega tekmovanja v regiji.

Olimpija bi z uvrstitvijo med četverico najboljših moštev alpske lige izpolnila osnovni cilj kluba, vendar v upravi tivolskega kolektiva glede na uspešen potek sezone ne skrivajo višjih ambicij. Ko so Ljubljančani za tekmeca v četrtfinalu izbrali lanskega podprvaka Ritten, niso pričakovali tako izenačene serije, ki se bo morda zavlekla do odločilne sedme tekme. Olimpija je po prepričljivih zmagah na domačem ledu s 3:0, 6:2 in 4:1 dokazala, da je za razred boljša od Rittna, v gosteh pa doslej nikakor ni znala potrditi slovesa favoritinje. Po bolečih zaušnicah z 0:4 in 0:5 je pred moštvom trenerja Jureta Vnuka drevi visok izziv, saj nihče v tivolski garderobi ne želi položiti vseh kart na sobotni obračun številka sedem.

V ljubljanskem taboru vlada popolna mobilizacija pred šesto tekmo četrtfinala. Olimpija se je že po včerajšnjem dopoldanskem treningu na tivolskem ledu z avtobusom odpravila v Italijo in prenočila v mestu Brixen, saj v Renonu ne ponujajo hotelskih storitev. Slovenski pokalni prvaki računajo, da bodo zaradi zgodnjega odhoda na prizorišče tekme dovolj spočiti za uvrstitev v polfinale. »Imeli bomo dovolj časa za mirno pripravo na tekmo. Že pred začetkom serije sem opozarjal, da ima Ritten kakovostno zasedbo. Očitno so to spoznali tudi moji igralci in se po dveh porazih v gosteh vrnili v zmagoviti ritem,« je po zadnjem domačem uspehu razlagal trener Jure Vnuk. Olimpija za nocojšnji test napoveduje enako taktiko kot na domačih preizkušnjah, ko od prve minute vrši pritisk na tekmečeva vrata. Agresiven pristop, stroga disciplina in igra na telo v končnici odpirajo pot do zmag.

Bolj ko gre serija h koncu, večji pritisk čutijo igralci Olimpije, ki so v končnici minule sezone obstali že na prvi stopnički. V moštvu Rittna je presenetil vratar Tragust, ki je bil pred začetkom izločilnih bojev ocenjen za najslabšega vratarja med vsemi osmimi udeleženci četrtfinala. »Trener nam vseskozi dopoveduje, naj veliko streljamo proti italijanskemu golu, saj njihov vratar ni zanesljiv. Pričakovali smo, da bomo lažje opravili z nasprotnikom, a se bomo morali za napredovanje še močno potruditi,« meni napadalec Žan Jezovšek. Olimpija pogreša učinek Mihe Zajca, ki ima poškodovano ramo, zato morda ne bo nared niti za morebitne polfinalne tekme. Medtem ko se hokejisti Brunica in Jesenic že pripravljajo na ponedeljkovo prvo tekmo polfinala (igrali bodo na tri zmage), za zdaj kaže, da bosta drugi par sestavljala Olimpija in podružnično moštvo iz Salzburga, saj oba vodita s 3:2 v zmagah.