Potem ko je poletni urnik letenja pred tednom dni predstavil domači letalski prevoznik Adria Airways, so v Fraportu danes osvetlili še urnike letenja tujih prevoznikov.

V poletnem voznem redu, od 31. marca do 26. oktobra, bodo potniki z ljubljanskega letališča lahko potovali z 12 rednimi letalskimi prevozniki in več kot 260 rednimi leti na teden na 27 destinacij v 20 držav, so sporočili iz Fraporta.

Med drugim bo vzpostavljena še četrta povezava iz Ljubljane v London. Ponudbo letov med 15. julijem in 2. septembrom bo obogatil britanski prevoznik British Airways, ki bo Ljubljano ob ponedeljkih in petkih povezal z letališčem Heathrow. Ob tem so dodali, da bo sprva načrtovano 180-sedežno Airbusovo letalo 320 na liniji z Ljubljano ob ponedeljkih nadomestilo večje, 220-sedežno Airbusovo letalo 321.

V Istanbul dvakrat dnevno

Letalski prevoznik Aeroflot bo v poletnem voznem redu ohranil dnevne lete v Moskvo, prav tako pa bo ponudil večje letalo. Dnevno povezavo v Pariz bo v konici poletne sezone z dodatnimi leti in večjim letalom okrepil tudi prevoznik Air France.

Več letov v primerjavi z zimo bo ponudil še prevoznik LOT Polish Airlines, ki bo v Varšavo z julijem uvedel dodatni nedeljski let, kar pomeni, da bo skupaj letel osemkrat na teden. Air Serbia bo v Beograd iz Ljubljane ponujala 14 letov tedensko, tri na teden pa bo v Podgorico opravil Montenegro Airlines.

Prevoznik Turkish Airlines bo v Istanbul letel dvakrat dnevno, s 6. aprilom pa bo operacije s starega prestavil na novo istanbulsko letališče. Po zimskem premoru se na Brnik vrača prevoznik Finnair s petimi tedenskimi leti v Helsinke.

Nizkocenovci z enakim obsegom prometa

Nizkocenovni letalski ponudniki bodo ohranili enak obseg letov iz prestolnice. Transavia bo ponujala pet tedenskih letov v Amsterdam, Easyjet bo v Berlin letel trikrat tedensko, štirikrat tedensko na londonski Gatwick in desetkrat tedensko na londonski Stansted.

V britansko prestolnico bodo potniki lahko poleteli še z Wizzairom, in sicer štirikrat v tednu na letališče Luton, madžarski prevoznik pa bo še naprej dvakrat tedensko letel tudi v Bruselj na letališče Charleroi.

Za poletni vozni red je 21 čarterskih linij napovedalo tudi sedem čarterskih prevoznikov. V sodelovanju s turističnimi agencijami bodo ponujali 21 čarterskih povezav na priljubljene počitniške destinacije v Grčiji, Egiptu, Turčiji, Tuniziji, Španiji, Italiji in Izraelu.

Adria Airways bo v poletnem voznem redu ponudila 16 povezav, in sicer bo letela v Amsterdam, Bruselj, Dunaj, Frankfurt, Koebenhaven, Manchester, München, Pariz, Podgorica, Praga, Priština, Sarajevo, Skopje, Sofija, Tirana in Zürich. Z dodatnimi leti bodo okrepili tudi povezave v München, Zürich in Skopje.