Prevzemna ponudba za 1.015.658 delnic je veljavna do vključno 22. maja, prevzemnik pa ni določil praga uspešnosti, je razvidno iz ponudbe, objavljene v današnjem časniku Večer.

Ciljna družba je izdajatelj 10.912.500 navadnih prosto prenosljivih imenskih kosovnih delnic, ki so izdane v nematerializirani obliki in vpisane v centralnem registru vrednostnih papirjev. Z njimi se sicer ne trguje na organiziranem trgu vrednostnih papirjev.

Cena, navedena v tej prevzemni ponudbi, se nanaša na določila kupoprodajne pogodbe za nakup 9.896.842 delnic, sklenjene 20. novembra lani s Sijem. Glede na to, da ta pogodba dopušča možnost naknadnega povišanja cene delnice, so prevzemniki pojasnili, da se lahko s tem dvigne tudi cena, navedena v prevzemni ponudbi.

MHP je do dokončnega prevzema ptujske skupine od skupine Sij prišel sredi februarja, ko je poslu zeleno luč prižgala Agencija za varstvo konkurence (AVK) in ukrajinskemu holdingu izdala soglasje za prevzem. Za večinski delež v družbi so odšteli 176,30 milijona evrov.

Skupščina ptujske družbe je nato februarja na izredni skupščini imenovala pet novih nadzornikov. Nadzorni svet, ki ga vodi Uroš Ilić, se je že tudi sestal in imenoval tri člane uprave - novi predsednik uprave je postal Enver Šišić.

Iz MHP so ob tem sporočil, da je to za njih prva tovrstna združitev v evropskem prostoru. Končni znesek kupnine bo znan po prejemu revidiranih rezultatov Perutnine Ptuj za preteklo leto, v katerem je bil narejen skrbni pregled. Potrebna tržna vrednotenja neto poštene vrednosti sredstev in drugih izračunov združitve poslovnih rezultatov pa še niso zaključena, so navedli.

Predsednik upravnega odbora skupine Sij Andrej Zubitski je dejal, da so od vstopa v živilsko podjetje v letu 2015 zagotavljali »stabilno lastništvo in finančno sposobnost, dobre vodstvene in poslovne prakse, predvsem pa uspešno poslovanje«.