Za nogometaše Francije so porazi v zadnjem obdobju prej izjema kot pravilo. Od dvajsetih tekem, ki so jih odigrali v zadnjih 15 mesecih, so izgubili le trikrat, nanizali pa kar 14 zmag. Zadnjo so dosegli v drugem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ko so v Parizu v skupini H premagali Islandce (4:0). Po zmagi proti Moldaviji le tri dni prej so že drugi dvoboj zapored v mrežo tekmeca poslali štiri žoge, kar jim je nazadnje uspelo pred šestimi leti proti Belorusiji in Avstraliji.

Tako kot v Kišinjevu so se med strelce ponovno vpisali Oliver Giroud, Antoine Griezmann in Kylian Mbappe. Slednji je v ponedeljek vpisal 30. nastop za reprezentanco, pri vsega 20 letih in treh mesecih starosti pa je zanjo zabil že 12 golov. S tako uspešno strelsko statistiko mladega napadalca, ki je na nogometni tržnici ocenjen na kar 200 milijonov evrov, se pri teh letih nista mogla primerjati ne Lionel Messi ne Cristiano Ronaldo. Prvi je za Argentino pri 20 letih in enajstih mesecih dosegel svoj deveti zadetek, medtem ko je Portugalec svoj enajsti gol za reprezentanco zabil, ko je že vstopil v 22. leto.

Če bo Mbappe tudi v prihodnosti tako uspešen, mu naziv najboljšega strelca francoske vrste vseh časov bržčas ne uide. Tega si z 51. goli lasti Thierry Henry, deset manj jih je dosegel Michele Platini, na tretje mesto pa se je na tekmi proti vikingom povzpel Oliver Giroud, ki je za ta dosežek potreboval 89 tekem. »Moj novi cilj je, da na lestvici najboljših strelcev ujamem Platinija, čeprav je najpomembneje, da je uspešno celotno moštvo. A če želim ostati pomemben v reprezentanci, moram dosegati gole,« je po tekmi dejal Oliver Giroud, predstavo proti Islandiji pa označil za najboljšo, kar jih je s soigralci odigral po osvojitvi naslova svetovnega prvaka.

Da so galski petelini zares odigrali skoraj popolno tekmo, potrjuje tudi statistika, saj so imeli na obračunu kar 766 uspešno zaključenih podaj. Temu dosežku so se v zadnjem desetletju približali le še trikrat. Leta 2012 so imeli proti Estoniji 713 uspelih podaj, leta 2016 proti Bolgariji 743, proti Moldaviji pretekli konec tedna pa 710. Veliko zaslug za to je imel tudi njihov branilec Samuel Umtiti. Kot edini Francoz v zadnjih desetih letih je tekmo končal brez zgrešene podaje, povrhu pa uspešno predstavo kronal še z uvodnim golom na obračunu. Za prav poseben jubilej je poskrbel še Griezmann, ki ni postavil le končnega izida, temveč tudi dosegel jubilejni 1500. gol Francije v vseh tekmovanjih.

Do zelo zanimivega razpleta zna v prihodnje priti v skupini B, saj Ukrajincem grozi odvzem vseh štirih točk, ki so si jih priigrali proti Portugalski in Luksemburgu. Na obeh obračunih je zanje nastopil naturalizirani Brazilec Junior Moraes, čeprav očitno ne bi smel. Pravilo Mednarodne nogometne zveze namreč pravi, da lahko nogometaš za tujo državo nastopa le, če v njej živi najmanj pet let. A kot je razkril spletni portal Maisfutebol, Moraes teh pogojev ne izpolnjuje, saj je v Ukrajino prišel pred štirimi leti in osmimi meseci. Tako se zna zgoditi, da bodo tako Portugalcem kot Luksemburžanom dodeljene tri točke, posledično pa bi prvo mesto v skupini po dveh krogih senzacionalno zasedli Luksemburžani.