Neizprosni Mirko Mayer v prostem času

Mirko Mayer pri vodenju televizijske oddaje Argument dobiva sloves neizprosnega televizijskega voditelja v slogu Slavka Bobovnika, v prostem času pa je bolj nežna duša. Na svojem instagramu najraje dokumentira kosila, sprehode in čustvene zapise na temo odnosa s partnerico Kajo Flisar, občasno v družbi otrok. Minuli vikend je objavil fotografijo, na kateri se sprehaja oblečen v prostočasna, a vendarle elegantna oblačila, v roki pa nosi skiro. »Vedno hodi po sončni strani,« je v angleškem jeziku pod fotografijo zapisal Mirko, ki je očitno preživel še en prijeten konec tedna.

Trend golih nosečnic pozdravila Iris Mulej

View this post on Instagram

Koliko od vas nosečk se pripravlja na porod? Upam, da vas je na to vprašanje odgovorilo čimveč, saj si boste s tem vse skupaj zelo olajšale, da pa boste prepričane, kaj vse je pametno vedeti ter na kaj in kako se pripraviti, vam toplo svetujem, da se pridružite skupini @veva_spletnasolazastarse ter spremljate njihove debate in nasvete (mimogrede, imajo tudi tematike za mamice po porodu in za naše male drobižke/prehrana, spanje, zdravje, dojenje itd., torej ni le za nosečke). Kak mesec nazaj sem vam prvič predstavila starševsko online šolo Veva, za katero stoji krasna ekipa žensk mamic, od pediatrinje, porodne babice, doule, strokovnjakinje za dojenje, otroške nutricistke itd. No in z eno od njih, strokovnjakinjo za dojenje in poporodno doulo, sem se spoznala že v svoji prvi nosečnosti, ko šola Veva še ni obstajala. Moj porod in dojenje se je odvijalo po mojih željah in pričakovanjih tudi po njeni zaslugi, zato sem se tokrat odločila, da se na porod še bolj pripravim, tokrat s pomočjo in nasveti večje ekipe prav iz starševske šole Veva. Sicer moram priznati, da sem na začetku mislila, da mi bodo nekatere tematike kot drugorodki bolj malo doprineslene, pa sem se kar pošteno zmotila. Prva celostna priprava na porod je sicer že zaključena (jaz sem si od 8 predavanj ogledala 4 v živo, udobno kar od doma, iz postelje, ostala 4 pa si bom kot ponovitve ogledala v kratkem, ko mi moja mini šefica da malce več časa). Za vse tiste, ki pričakujete novega člana v kratkem pa pri Veva.si pripravljajo novo celostno pripravo na porod, ki se bo s svojimi predavanji začela 15. aprila, zaključila pa 20. maja. Za več informacij pa najboljše, da si pogledate kar na linke v mojih storyih, kjer lahko direkt na njihovi strani zveste še več. Sicer pa tudi, če niste nosečke (mamice z otročki) ali pa mislite, da vam takšne priprave niso potrebne, vam vsekakor toplo svetujem pridružitev njihovi skupini, saj občasno lahko prisluhnete tudi brezplačnim predavanjem, vsakodnevnim koristnim nasvetom ter ste v stiku s strokovnjakinjami, ki vam bodo odgovorile tudi na vaša vprašanja. En lep večer drage moje!❤️ • 📸 @fototrenutki.si #porod #naturalbirth #doula #birthdoula #preggolife #bellybump

A post shared by IRIS MULEJ ❤️ Beauty & Family (@free_spirit_mama) on

Za zvezdnice se že desetletja spodobi, da svoje nosečniško telo javno pokažejo tudi z golimi fotografijami, in podobnega izziva se je lotila nekdanja misica, danes predvsem vplivna uporabnica instagrama Iris Mulej. V Črni gori živeča manekenka namreč v kratkem pričakuje drugega otroka in o nosečniškem napredku redno obvešča tudi svoje sledilce na instagramu. »Free spirit mama« ali po naše »svobodomiselna mama« je uradno ime njenega profila in tako svobodomiselno se je fotografirala pred nekaj dnevi. Obenem je vsem priporočala video predavanja o porodu zasebne spletne šole za starše.

Predsednik v celoti užil pomladne radosti

Konec tedna so zaradi radodarnega odmerka sončnih žarkov in visokih temperatur mnogi zaznali kot resničen začetek pomladi in tega seveda ni mirno prestal niti predsednik Borut Pahor. Prejšnji teden je telovadil na fitnesu, na tokratni fotografiji z instagrama pa se je, očitno pod vplivom tekaških endorfinov, že takole spojil z naravo. »Čudovit dan. Sonce. Pomlad. Prvo cvetje. Tek. Življenje. O. K., še malo teka,« je predsednik radostno pospremil sezonsko dogajanje v naravi, o kateri bo glede na vremensko napoved v prihodnje gotovo še kaj pripomnil.

Princ Charles v tropih

View this post on Instagram

The Prince of Wales and the Duchess of Cornwall continued their Tour of The Caribbean this week, carrying out a number of engagements in Barbados, St Vincent and the Grenadines and St Kitts and Nevis. His Royal Highness yesterday announced the launch of The Prince of Wales Commonwealth Scholarship - the programme will give Commonwealth students the opportunity to study subjects such as Climate Change, sustainability and the blue economy at Cambridge University. #RoyalVisitStKitts During #RoyalVisitBarbados, @lionelrichie was unveiled as the first Global Ambassador of The Princes Trust - The Prince's Trust International was founded by The Prince of Wales in 2015 to share the successful programmes of @princestrust and reach more young people worldwide. Meanwhile, The Duchess of Cornwall attended a #CommonwealthBigLunch pupils at the Derrick Smith School - The Big Lunch encourages people to come together to share food and friendship and make new connections. As part of #RoyalVisitStVincent The Prince of Wales visited The Prospect Brighton Mangrove, the only remaining white mangrove and coastal forest in mainland St Vincent and home to unique wildlife, including blue land crab and red footed turtle. Follow @ClarenceHouse for more details on The Prince of Wales and The Duchess of Cornwalls' Caribbean Tour.

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

Britanski prestolonaslednik princ Charles in njegova soproga Camilla sta v imenu kraljice Elizabete na turneji po Karibih, kjer so ju temeljiti paparaci tudi že ujeli med namakanjem v morju. Za uradne zaznamke potomcev nekdanjih kolonialistov se kaj takšnega seveda ne spodobi – princ se je za instagram v tamkajšnjem tropskem gozdnem okolišu vseeno raje ovekovečil napravljen v obleko s kravato, pa čeprav je bil ob tem videti, kot da so ga predhodno morda napačno informirali o lokaciji izleta in vremenskih razmerah.

Postimo se s kruhom, vodo, zares pa v duši

Medtem ko nekatere k štiridesetim dnem brez alkohola v oglasu spodbuja Igor E. Bergant, druge o tem prepriča nekoliko bolj uveljavljena avtoriteta. Katoliki se postijo (ne jedo mesa in ne pijejo alkohola) od pusta do velike noči in na temo so nekaj spodbudnih besed sporočili tudi na instagramu medija Družina. Pod fotografijo kruha in vode so svoje sledilce povprašali, čemu vse so se letos odpovedali, dodali pa še ključne besede »pravi post je v duši«. Morda odpovedovanje kulinaričnim zemeljskim radostim vendarle ni tako nujno?

Aljoši Bagoli je pomlad prinesla Ivo Kranjc

Slavni oglaševalski kreativec Aljoša Bagola je na prvi pomladni dan prek instagrama priznal, da praznuje deveto obletnico dneva, ko je spoznal ljubezen svojega življenja, torej igralko Ivo Kranjc (danes Bagola). Pred devetimi leti je bila prav na prvi pomladni večer podelitev viktorjev. Glede na njun posel najbrž upravičeno sumimo, da sta se seznanila na zabavi v avli Cankarjevega doma in po starem popevkarskem nasvetu z izražanjem medsebojne naklonjenosti nista odlašala do maja.