Po prvih ugotovitvah so grožnje z bombo prejeli na magistratih v Augsburgu, Göttingenu, Kaiserslauternu, Chemnitzu, Neunkirchnu in Redensburgu.

V Augsburgu so po prejemu groženj sprožili veliko policijsko operacijo. Mestno hišo so izpraznili, bližnjo tramvajsko linijo pa ustavili. V teku je tudi evakuacija drugih upravnih poslopij, prizadetih je okoli 500 ljudi, predstavnike mestnih oblasti povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Tudi v Göttingenu so preiskovalci izpraznili magistrat in zaprli okoliške ulice, promet pa preusmerili. Po pregledu poslopja niso našli ničesar. V mestu Kaiserslautern so magistrat po prejemu grozilne elektronske pošte, katere pošiljatelja ni bilo mogoče odkriti, pregledali tudi z za iskanje eksploziva izurjenimi psi in prav tako zaprli okoliško območje. Tudi v Neunkirchnu in Redensburgu so po navedbah policistov prejeli nepodpisano grozilno elektronsko pismo.

Nemški mediji so pred dnevi razkrili, da so številni nemški politiki, institucije, sodišča, odvetniške pisarne, novinarji in osrednji judovski svet v zadnjih mesecih prejeli grozilno elektronsko pošto, v kateri so se pošiljatelji sklicevali na nacizem.

V tovrstni pošti so bile grožnje s smrtjo, bombnimi napadi ali na primer javnimi pouličnimi usmrtitvami državljanov. Pošiljateljev te pošte za zdaj niso odkrili, v preteklih evakuacijah poslopij pa prav tako doslej niso našli eksplozivnih teles.

Berlinsko tožilstvo je navedlo, da so doslej po vsej Nemčiji odkrili najmanj 100 tovrstnih primerov groženj. Za zdaj pa ni jasno, ali so tudi današnje grožnje mestnim hišam povezane s temi primeri.