Med policijsko operacijo, ki se je začela zgodaj zjutraj, je prijetih ali potekajo prijetja 12 oseb, dodaja še N1. Pričakujejo, da bodo hišne preiskave potekale ves dan. V operaciji sodeluje več kot 100 policistov.

Lokalni novičarski portal Regional Express navaja, da policisti preiskujejo tudi hiše dolgoletnega predsednika uprave puljskega Uljanika Antona Brajkovića, ki je odstopil s položaja leta 2004.

Medtem delavci Uljanika v Pulju zaradi negotove usode ladjedelnice stavkajo že šesti dan. Zahtevajo izplačilo zaostalih plač in prestrukturiranje družbe. Nasprotujejo stečaju, ki so jo nekateri hrvaški ministri že naznanili kot rešitev za krizo v največji hrvaški ladjedelnici. Predstavniki sindikatov so za sredo napovedali obisk pri hrvaški predsednici Kolindi Grabar-Kitarović, od katere pričakujejo pomoč.

Hrvaška vlada javno ni še naznanila dokončne odločitve o usodi Uljanika. Hrvaški premier Andrej Plenković je v ponedeljek povedal, da vlada obravnava predvsem možnosti za prestrukturiranje Uljanika, a tudi »druge rešitve«.