Za goste sta zadetka prispevala Jonny Brodzinski in branilec Derek Forbort, gol v prazno mrežo gostiteljev pa je za Los Angeles, ki je zmagal še tretjič zapored, dodal Tyler Toffoli.

Kopitar je odigral dobrih 22 minut tekme in v tem času proti vratom tekmecev sprožil dva strela. Mike Smith, vratar Calgaryja, ki je kljub porazu ostal na vrhu pacifiške skupine in zahodne konference severnoameriške hokejske lige NHL, je zbral 18 obramb.

Hokejistu Toronta Johnu Tavaresu je v obračunu s Florido uspel pravi podvig. Prvič v karieri je na tekmi dosegel štiri gole in se na lestvici strelcev prebil na drugo mesto. Na svojem računu ima 45 golov, za tri točke je pred njim le Rus Aleks Ovečkin. Njegova ekipa je njegov večer kronala z zmago s 7:5, s katero se je vrnila na tretje mesto vzhodne konference, uvrstitvi v končnico je šest tekem pred koncem rednega dela že povsem blizu, medtem ko se je Florida od tega oddaljila, za osmim mestom zaostaja za najbrž nedosegljivih deset točk.

V Tampi so gledalci videli derbi najboljših ekip vzhodne konference in lige nasploh, saj je tam gostoval Boston. Po dveh tretjinah so gosti vodili s 4:2, toda vodilna ekipa lige je našla moč za preobrat, zmagoviti gol je 53 sekund pred koncem dosegel Anthony Cirelli. Pred tem je izenačil Nikita Kučerov, še vedno z naskokom najučinkovitejši igralec lige, če se skupaj upoštevajo goli in podaje.

Dva gola je pri Tampi dosegel Steven Stamkos, ki je na lestvici strelcev z 41 goli na petem mestu (Kučerov jih je zdaj dosegel 38), pri Bostonu pa Brad Marchand. Med strelce se je pri gostiteljih, ki so postali četrta ekipa v NHL, ki je v rednem delu zbrala najmanj 59 zmag, spet vpisal tudi v zadnjem času vroči švedski napadalec Victor Hedman.