Odločila bo tako torkova tekma floridskih ekip v Miamiju, ki bi že lahko dokončno odločila razplet boja za končnico med tema dvema ekipama.

Junak večera je bil Črnogorec Nikola Vučević z 28 točkami, 11 skoki in štirimi podajami, pri gostih pa je bil prvi strelec Joel Embiid z 20 točkami.

Večer v NBA je sicer zaznamovala tudi huda poškodba bosanskega reprezentanta Jusufa Nurkića, potem ko je pomagal svoji ekipi Portland Trail Blazers do šeste zaporedne uvrstitve v končnico z zmago po dveh podaljških nad Brooklyn Nets (148:144).

Nurkić je bil prvi strelec Portlanda z 32 točkami, temu je dodal še 16 skokov in pet podaj, a blestečo predstavo 24-letnika je zasenčila huda poškodba, ko se je v drugem delu podaljšane igre v bolečinah zgrudil na parket.

Ko je poskušal odbito žogo spraviti v koš, je nerodno pristal na levi nogi, ki se je zvila podenj. Kar nekaj igralcev obeh ekip ni moglo skriti pomilovalnih pogledov, ko so videli, kako resna je poškodba, dvorana pa je v trenutku utihnila. Nurkića so z igrišča odnesli na nosilih in mu z brisačo zakrili obraz.

Bosanski košarkar je igral svojo najboljšo sezono v karieri, saj je v povprečju dosegal po 15,4 točke, 10,3 skoka in 1,4 blokade na tekmo. Po prvih ocenah ga čaka dolgotrajno okrevanje.

V Memphisu je prišlo do podobnega presenečenja kot v Orlandu, saj je Brazilec Bruno Caboclo s 24 točkami popeljal Grizzlies do zmage nad Oklahoma City Thunderjem s 115:103 in gostom s tem otežil »ranking« v končnici, saj po porazu Oklahoma ostaja na osmem mestu zahodne konference s 43 zmagami in 31 porazi.

V Salt Lake Cityju je Devin Booker dosegel neverjetnih 59 točk, a še vseeno ni mogel preprečiti visoke zmage Phoenix Suns nad Utah Jazz s 125:92. Dvaindvajsetletni Booker je šele četrti igralec v zgodovini lige NBA, ki mu je še pred 23. rojstnim dnevom večkrat uspelo na eni tekmi doseči več kot 50 točk. Pred njim so to zmogli le še Rick Barry, LeBron James in Kyrie Irving.