Šlo je za let družbe WDL Aviation, ki je najela letalo britanskega British Airways. Kot poroča britanski BBC, še vedno preučujejo, kako je lahko prišlo do napake.

V British Airwaysu so pojasnili, da se pilot ni izgubil, ampak je pač letel proti Edinburgu, ker je načrt poleta to predvideval.

Potnica Sophie Cooke, ki vsak teden službeno potuje iz Londona v Düsseldorf, je povedala, da so po napovedi pilota, da bodo leteli proti Edinburgu, vsi mislili, da gre za šalo. Celo vprašala je posadko, ali so resni.

Da so, pa so presenečeni potniki spoznali ob pristanku, ko so jih pozdravili z »dobrodošli v Edinburgu«.

Pilot je, potem ko so ugotovili napako, skušal zagato popraviti in je vprašal potnike, kdo želi v Düsseldorf. Vsi so dvignili roke. »Pilot je pojasnil, da nima pojma, kaj se je zgodilo. Povedal je, da se mu kaj takega še ni zgodilo in da bodo zdaj poskusili ugotoviti, kaj lahko naredijo,« je še pojasnila Sophie Cooke.

Potniki na koncu le prispeli na cilj

Pilotu je potem vendarle uspelo, da so lahko pot po nepredvidenem postanku v Edinburgu nadaljevali proti Düsseldorfu. Na letalu so sicer za nadaljevanje poti čakali dve uri in pol, kar je bilo po besedah Cookove precej nadležno, še posebej, ker niso smeli na stranišče, na letalu pa je zmanjkalo tudi prigrizkov. »In bilo je tudi precej zadušljivo,« je še opisala.

Tovrstne zmešnjave so po poročanju BBC zelo redke. Povzročijo pa tudi precej vprašanj, na katere bo moral prevoznik odgovoriti, tudi glede nadomestila za zamudo.