Tiskovni predstavnik izraelske vojske v Tel Avivu je potrdil, da je bila raketa izstreljena z območja Gaze, vojska pa je na twitterju objavila fotografijo območja vzhodno od Tel Aviva. V tem del mesta je bilo ponoči slišati zvok siren za zračni napad, poročajo tuje tiskovne agencije.

Med ranjenimi v naselju Mishemeret so tudi trije otroci: dojenček, triletni otrok in 12-letna deklica. Drobci granate so poškodovali tudi 60- in 30-letno žensko. Hišo so zajeli plameni in je uničena.

»Zaradi varnostnih incidentov sem se odločil, da prekinem svoj obisk v Združenih državah Amerike. Čez nekaj ur se bom srečal s predsednikom (Donaldom) Trumpom in se takoj zatem vrnil v Izrael, da bi natančno vodil operacije,« je v videoposnetku, ki ga je izdal njegov urad, dejal Netanjahu.

»Prišlo je do kaznivega napada na državo Izrael in mi se bomo odzvali s silo,« je dejal.

Izrael pa je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa po napadu zaprl vse mejne prehode z območjem Gaze ter ukazal omejitev ribolovnega območja pred obalo.

Napad se je zgodil dva tedna pred predsedniškimi volitvami v Izraelu.

Trump naj bi sicer po današnjem srečanju z Natanjahujem v Beli hiši izraelskega premierja v torek gostil še na večerji. Srečanji sta med drugim namenjeni predvolilni podpori Netanjahuju pred aprilskimi parlamentarnimi volitvami v Izraelu.