Najboljši strelec lige Harden, ki je imel neverjetni strelski izkupiček na zadnjih dveh tekmah teksaške zasedbe, sam je zadel kar 118 točk, tokrat ni prikazal izjemne predstave, je pa bil še vedno z 28 točkami prvi strelec tekme v gosteh pri New Orleans Hornets (113:90). Bradati junak Houstona ima v tej sezoni povprečje 36,4 točke na tekmo.

Izkazal se je tudi Giannis Antetokounmpo, ki je bil v ospredju s 26 točkami in 10 skoki za zmago vodilne ekipe lige Milwaukee Bucks, ki se je znesla nad že odpisanim moštvom Cleveland Cavaliers (127:105). Pred štirimi dnevi, ko je Grk manjkal zaradi poškodbe, so konjeniki premagali letošnjega zmagovalca centralne skupine.

Milwaukee ima daleč najboljšo statistiko 55 zmag in 19 porazov v ligi NBA. Druga najboljša ekipa, edina kanadska franšiza, Toronto Raptors, ima razmerje zmag in porazov 51-23.

Po največjem porazu v zadnjih nekaj sezonah, ki so ga aktualnim prvakom prizadejali košarkarji Dallas Mavericks z Luko Dončićem, je kolektiv iz okolice San Francisca Golden State Warriors znova v zmagovitih tirnicah.

Stephen Curry, ki je izpustil poraz proti Dallasu, je Detroitu nasul 26 točk za zmago s 121:114. S petdeseto zmago sezone so se bojevniki znova zavihteli na vodilno mesto v razvrstitvi zahodne konference.

James po dolgem času brez končnice

Do zmage so prišli tudi košarkarji Los Angeles Clippers, peta najboljša zasedba Zahoda, ki so zlahka odpravili že odpisani New York Knicks (124:113), ki je prišel do šestdesetega poraza v tej sezoni ter je oddaljen le še pet porazov od neslavnega rekorda franšize.

Brez možnosti za končnico so tudi košarkarji Los Angeles Lakers, ki jim ni mogel pomagati niti prihod superzvezdnika LeBrona Jamesa. Ta je svojo veliko frustracijo, ko se bo že aprila začel njegov prezgodnji dopust, stresel nad Sacramento Kings (111:106), ko je vpisal trojnega dvojčka z 29 točkami, 11 skoki in 11 podajami.

Od dveh Slovencev v ligi NBA je na mestih za končnico le Goran Dragić z Miami Heat. Miami, ki je imel prost večer, je trenutno na osmem mestu v vzhodnem delu lige, ki še vodi v boj za prvaka.

Dallas, za katerega igra mladi Luka Dončić, je na predzadnjem mestu zahodne konference brez možnosti za končnico.

Dallas in Miami novi tekmi v ligi NBA čakata v noči s torka na sredo. Miami bo gostil floridski derbi proti Orlando Magic, Dallas pa čaka domača tekma proti Sacramentu.