Nemci so tekmo bolje odprli, že v uvodnih minutah je vratar Jasper Cillessen rešil domača vrata po strelu Serga Gnabryja, a v 15. minuti so gosti zasluženo povedli, ko je žogo po podaji Nica Schulza in smoli Matthijsa de Ligta, ki mu je spodrsnilo v kazenskem prostoru, lepo sprejel Leroy Sane iz močnim strelom v nasprotni kot premagal Cillessena. Nato je imel dve lepi priložnosti domači napadalec Ryan Babel, a veselje mu je obakrat preprečil vratar Manuel Neuer, kazen pa je sledila v 34. minuti, ko je evrogol dosegel Gnabry.

Gostitelji so na začetku drugega dela, v 48. minuti znižali izid, ko je z glavo v polno zadel de Ligt, Memphis Depay pa je v 63. minuti izenačil. Nizozemci so nato še pritiskali na gol Neuerja, a posebej nevarni niso bili, v zadnji minuti pa so si zmago zagotovili Nemci, ko je podajo Marca Reusa izkoristil Schulz.

V drugi tekmi skupine je Severna Irska z 2:1 premagala Belorusijo in se z drugo zmago zavihtela na vrh. V 30. minuti jih je v vodstvo popeljal Jonny Evans, tri minute pozneje je izenačil Igor Stasevič, zmago pa je domačim v 87. minuti zagotovil Josh Magennis.

V skupini I je Belgija z zadetkoma Edena Hazarda v deseti in Michyja Batshuayija hitro strla odpor domačega Cipra. Z drugo zmago je prevzela vodstvo v skupini. Rusija v gosteh premagala Kazahstan s 4:0, dva gola je dosegel Denis Čerišev (19., 45.), enega pa Artem Dzjuba (52.) in Abzal Bejsebekov (62.), Škotska pa je z goloma Kennyja McLeana in Johnnyja Russella zmagala v San Marinu.

V skupini E je prišlo do velikega presenečenja. Madžari so namreč v Budimpešti z 2:1 premagali svetovne podprvake Hrvate. Ti so sicer povedli v 13. minuti, ko je z neposredne bližine neoviran zadel Ante Rebić, bili tudi v nadaljevanju boljši in nevarnejši, a tekmec je bil konkretnejši. Izenačil je v 34. minuti, ko je Adam Szalai z močnim strelom z desne strani kazenskega prostora premagal Lovra Kalinića, ki bi najbrž lahko bolje posredoval. Končni izid je v 76. minuti postavil Mate Patkai, ki se je po kotu ob Marinu Leovcu odlično znašel v kazenskem prostoru.

Do konca tekme so Hrvati napadali, a niso bili posebej nevarni, najlepšo priložnost so zapravili gostitelji, ki pa so vseeno prišli do lepega skalpa. V drugi tekmi skupine je Wales premagal Slovaško, edini gol je v peti minuti dosegel Daniel James. V skupini imajo zdaj kar štiri reprezentance tri točke, brez njih je še Azerbajdžan, ki je v prvem krogu v Zagrebu namučil Hrvate.