Sumljiv hrup, ki so ga nekateri obiskovalci opisali kot streljanje, je sprožil velik preplah med obiskovalci Disneylanda. "Nastala je velika panika," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedala neka očividka. "Vsi smo mislili, da gre za napad. Policija je bila povsod."

Na družbenih omrežjih so se razširila ugibanja o strelih ali morebitnem napadu, je poročala nemška tiskovna agencija dpa. "Lažni preplah, varnostne sile so potrdile, da ne gre za grožnjo," je kasneje v zvezi z dogodkom prek Twitterja sporočilo francosko notranje ministrstvo.

Incident se je po navedbah varnostnih virov zgodil na območju zabaviščnega parka, kjer so trgovine in restavracije. Njihovim lastnikom in obiskovalcem so ukazali, naj med varnostnim preverjanjem ostanejo v lokalih, je poročala francoska televizija BFMTV.

Lokalne oblasti so navedle, da je več ljudi utrpelo lažje poškodbe. Policija je še pred polnočjo razglasila konec alarma in zapustila območje zabaviščnega parka.

Disneyland, ki se nahaja 30 kilometrov vzhodno od Pariza, je ena najbolj obiskanih zasebnih turističnih destinacij v Evropi. Od njegovega odprtja leta 1992 je park po podatkih iz lanskega leta obiskalo več kot 320 milijonov ljudi, navaja dpa.