Kot je v soboto zvečer sporočil minister Castaner, so na protestih po vsej Franciji našteli okoli 40.500 ljudi, od tega okoli 5000 v Parizu. Prejšnji teden so jih po vsej Franciji našteli 32.000.

V Parizu so oblasti sicer prepovedale shode na Elizejskih poljanah in drugih krajih, kjer je prejšnji teden prišlo do izgredov. Protestniki so se tokrat sprehodili mimo Sacre Coeur do Montmartra.

Spremljalo jih je tudi veliko število policistov, ki so jim pri ohranjanju reda prvič pomagali tudi vojaki. Kot je povedal Castaner, je za varnost po vsej državi skrbelo okoli 6500 policistov in pripadnikov posebne vojaške protiteroristične enote Sentinelle. Na cestah je bilo tudi veliko oklepnikov.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je v Parizu ob glavnem protestnem shodu potekalo tudi več manjših in prav ti naj bi bili problematični. Samo v prestolnici so prijeli 31 izgrednikov, o aretacijah pa poročajo tudi iz Nice na jugu države.

V okolici tega mesta med drugim vladajo poostreni varnostni ukrepi, ker bo tu francoski predsednik Emmanuel Macron nocoj sprejel kitajskega kolega Xi Jinpinga.

Protesti se nadaljujejo kljub številnim posvetom v okviru javne razprave, ki jo je Macron sredi januarja sprožil za pomiritev protestnikov, zaključila pa se je pred tednom dni. Gibanje se je začelo v znak protesta zaradi povišanja cen goriva, nato pa preraslo v upor proti vladnim politikam.