Aces High, 2 Minutes To Midnight, The Trooper, Hallowed Be Thy Name, Fear Of The Dark, Run To The Hills, The Evil That Men Do, Phantom Of The Opera in številne druge boste lahko v petek v živo slišali v Orto baru, kjer se bo večer prej začel že 20. Orto Fest.

Higher On Maiden skupaj nastopajo že vse od leta 1995, v preteklosti pa so nastopali celo s člani originalne zasedbe. »Slišati si čisto kot jaz,« naj bi takratnega pevca pohvalil Bruce Dickinson. Ravno njihova pomoč je tribute skupini pomagala pri preboju – prvič so nastopili na njihovi uradni konvenciji, nato so se jim pridružili še na evropski turneji Iron Maiden fan klub.

Skupina bo nastopila na drugem večeru legendarnega Orto Festa, ki ga bodo v četrtek zagnali Goran Bare & Majke. Na največjem klubskem glasbenem festivalu pri nas je v dveh desetletjih zaigralo že več kot 550 skupin in izvajalcev, obiskalo pa ga je okoli 80.000 glasbenih navdušencev. Med številnimi nastopajočimi bodo letos Šank Rock, Hamo & Tribute 2 Love, Društvo mrtvih pesnikov, The Stroj, Fed Horses, Lumberjack, Bohem, Zmelkoow, Demolition Group, Rambo Amadeus, skupno kar 23 domačih in 12 tujih zasedb in izvajalcev. Več o festivalu si poglejte tukaj.