Medtem ko je za smučarje skakalce zaključek sezone potekal v Planici, so se njihove stanovske kolegice od zime poslovile s tekmama v Čajkovskem v Rusiji. Sobotna preizkušnja na srednji skakalnici je imela močan nemški pridih, saj je prvo mesto osvojila Juliane Seyfarth, drugega pa njena rojakinja Katharina Althaus. Od Slovenk je bila najuspešnejša Nika Križnar na šestem mestu, Urša Bogataj je bila osma, Jerneja Brecl 22., Maja Vtič pa je slovenske nastope sklenila na 28. mestu.

Še več razlogov za zadovoljstvo pa je imel slovenski tabor v nedeljo, na finalni dan sezone, ki je prinesel tekmo najboljše trideseterice na veliki napravi. Na njej je zablestela Križnarjeva, ki je bila po prvi seriji tretja, v drugi pa s skokom, dolgim kar 140,5 metra, zadržala svojo uvrstitev za sploh prve stopničke v sezoni. »To je bil nedvomno nepozaben dan. Z uradnim rekordom 140,5 metra sem za zaključek sezone skočila na stopničke, ki sem si jih to sezono že res želela. Moje želje so se uresničile, moj cilj je izpolnjen. Stopila sem še eno stopničko višje v skupnem seštevku, na peto mesto. Enostavno sem ostala brez besed in že komaj čakam na naslednjo sezono, čeprav vem, da se je ta šele končala,« je bila presrečna Nika Križnar.

Zmage se je veselila najboljša skakalka te zime, Norvežanka Maren Lundby, ki je z uspehom le še potrdila prvo mesto v svetovnem pokalu, druga pa je bila Seyfarthova. In preostale slovenske skakalke? Bogatajeva je sezono svetovnega pokala končala na devetem mestu, Breclova je bila 13., Rogljeva 24., Vtičeva pa 30.

»Celotno sezono smo bili zraven. Enkrat se vse poklopi. Nika je naredila dva čudovita skoka. Sploh v finalni seriji. Ne le rekord skakalnice, ki ga je sicer kasneje Juliane Seyfarth presegla za pol metra, tudi njen osebi rekord. Zadovoljen sem tudi z ekipnim izkupičkom. Res lep zaključek. Naša sezona je bila letos zelo uspešna. Sploh poletna, kjer smo bili kot nacija trdno na drugem mestu,« je črto pod sezono potegnil glavni trener Slovenk Zoran Zupančič.