Najboljši deskarji na snegu so se na zadnji tekmi svetovnega pokala zbrali v Winterbergu v Nemčiji, kjer je bil na sporedu paralelni slalom. Slovenci ga zapuščajo nasmejani. Dvoboj za tretje mesto je bil namreč obarvan slovensko, Žan Košir pa je v njem premagal Tima Mastnaka. Čeprav četrto mesto v športu velja za nehvaležno, je bil Mastnak prešerno nasmejan, saj si je zagotovil visoko drugo mesto v seštevku vseh tekem svetovnega pokala, pred njim je bil zgolj Rus Andrej Soboljev.

Pred zadnjo tekmo je imel Tim Mastnak še teoretične možnosti za osvojitev velikega kristalnega globusa, a so se njegove sanje končale v polfinalu, ko ga je premagal poznejši zmagovalec, Avstrijec Lukas Mathies. Soboljev si je skupno zmago zagotovil že po kvalifikacijah. Košir je poskrbel za svoje druge stopničke v sezoni in 18. v karieri, slovenska reprezentanca pa je sezono končala s petimi uvrstitvami na zmagovalni oder.

»O globusu nisem razmišljal. Že pred odhodom v Winterberg sem vedel, da je to misija nemogoče, za to bi se moral zgoditi čudež. Tako sem samo hotel pokazati dobre predstave, kar mi je tudi uspelo. Bil sem samozavesten, saj sem v Nemčijo prišel po treh dobrih treningih, proga mi je ustrezala, vse to pa se je videlo tudi v mojem deskanju. Upam, da je to napoved, da bom veleslalomu priključil tudi slalom, z dvema disciplinama bo lažje priti do globusa, za katerega se mislim naslednje leto spet potegovati. Še prej pa me čakajo počitnice, na katere res lahko odidem zadovoljen in sproščen,« je po tekmi dobre volje dejal Tim Mastnak.

Navdušen po tekmi je bil tudi glavni trener slovenske reprezentance Izidor Šušteršič, ki je tekmo tokrat spremljal z domačega naslonjača. »Odlična tekma! Seveda sem zelo zadovoljen, čeprav je bil na dosegu tudi sanjski razplet. Nemškim organizatorjem je kljub spomladanskim razmeram uspelo pripraviti lepo tekmo. Videli smo lep slalom,« je dejal Šušteršič, ki ga je v Nemčiji nadomeščal trener B-reprezentance Gašper Oblak. Pri ženskah je dvoboj za veliki kristalni globus med Čehinjo Ester Ledecko in Nemko Selino Jörg dobila Čehinja, Slovenka Gloria Kotnik pa se v izločilne boje ni uvrstila, v kvalifikacijah je bila 19., sezono pa je končala na 16. mestu.

Povsem zadnja tekma sezone je bil ekipni paralelni slalom, zmago pa je slavila avstrijska dvojica Daniela Ulbing-Benjamin Karl. Slovenske barve sta branila Gloria Kotnik in Tim Mastnak, ki sta po porazu v četrtfinalu proti kasnejšima zmagovalcema osvojila šesto mesto.