»Ljubitelji belih strmin. Pomlad je z enim samim zamahom letošnjo zimsko pravljico pripeljala do konca. Njen objem je namig soncu, da greje močneje. Del zakulisja te pravljice smo bili mi, vi, smučarji, pa naši glavni junaki. Zastor zimske štorije bo padel v nedeljo, 24. marca. Zahvaljujemo se vam za doživetja, ki ste jih tako ali drugače delili z nami,« so na družbenih omrežjih sredi tega tedna zapisali kranjskogorski žičničarji.

Zima je bila skopa z naravnim snegom

»V letošnji sezoni se bo do konca tega tedna nabralo 114 obratovalnih dni. Lani smo jih imeli nekoliko več, 130. Vendar glede na letošnjo zimo, ki je bila z naravnim snegom izjemno skopa, smo z letošnjim številom smučarskih dni zadovoljni. Nadejali smo se sicer smuke nekoliko dlje, a proti naravi se ne moremo boriti,« opisuje Senka Kemperle, vodja trženja v RTC Žičnicah Kranjska Gora.

Kot smo poročali, so zimsko sezono v Kranjski Gori s prvimi delujočimi napravami in umetno zasneženimi progami odprli že konec novembra lani. Prve smučarske dneve so združili s slovesnostjo ob 70. obletnici zagona prve žičnice v Kranjski Gori. Zdaj pa so v kranjskogorskih žičnicah, kot pravi Senka Kemperle, z mislimi že »v kratkih rokavih« oziroma pri poletni sezoni. Po trenutnih napovedih jo bodo začeli 27. aprila.

V pričakovanju gondole na Vitranc

Letošnjo smučarsko sezono v Kranjski Gori je zaznamovala tudi novost – staro vlečnico Brsnina je zamenjala nova, ki je prve smučarje na bele strmine popeljala tik pred koncem lanskega leta. Pohvali se lahko skorajda z dvakratno zmogljivostjo prejšnje, ki je v eni uri lahko prepeljala do 500 smučarjev, nova jih prepelje kar 900. Smučarji so je bili veseli tudi zato, ker je nekoliko razbremenila gnečo v samem centru Kranjske Gore.

Največja pridobitev, ki jo v kranjskogorskih žičnicah načrtujejo v prihodnje, pa je gradnja gondole na vrh Vitranca, ki bo smučišču dodala novo dimenzijo. Kdaj se bo to zgodilo, še ni znano, naložba pa naj bi po ocenah investitorja stala od osem do deset milijonov evrov.