Zakaj imate v prodajni paleti dva športna terenca, ki sta si tako podobna – T-roca in T-crossa?

Ko smo analizirali potencialne stranke v segmentu, smo ugotovili, da imajo različen okus in dojemanje, kaj je všečno in kaj ne. Stranke smo vprašali, kaj jim je pomembno. Pokazalo se je, da obstajata dve veliki skupini ljudi, ena, ki si želi športnega terenca, ki je podoben športnemu kupeju, je lep in morebiti zato malce manj praktičen, in druga, ki ji je všeč robustna oblika avtomobila, ki mora biti tudi praktičen in vsakodnevno uporaben. Razliko med potencialnimi kupci je najlažje pojasniti takole: T-roc je za tiste, ki gredo v telovadnico, ker želijo biti v formi in biti dobro videti, T-cross pa za ljudi, ki se ukvarjajo s športom zgolj zato, ker pri tem uživajo.

T-cross je najmanjši športni terenec v vaši ponudbi, a ponuja neverjetno veliko prostora na zadnji klopi in v prtljažniku. Kako vam je to uspelo?

Vse skupaj se je začelo z novo platformo MQB, ki omogoča prilagodljivost in posledično prostornost. Ključ do uspeha se skriva tudi v medosni razdalji, ki je glede na dolžino avtomobila velika, pika na i pa je tudi višina avtomobila, zavoljo katere je na zadnji klopi dovolj prostora tudi za glave potnikov.

T-cross je sicer videti kot SUV, a ne premore štirikolesnega pogona. Namenoma?

Naše stranke štirikolesnega pogona ne potrebujejo, saj praviloma avta nikoli ne zapeljejo po brezpotjih. Kljub temu je karoserija izdatneje odmaknjena od tal, tako da se je z avtom mogoče peljati tudi po bolj zahtevni podlagi. Res pa je tudi, da je T-cross, ker nima štirikolesnega pogona, cenovno bolj ugoden, stranka pa si v zameno lahko privošči nekaj več dodatne opreme.

Načrtujete električno različico ali priključnega hibrida?

V bližnji prihodnosti ne bo zapeljala na cesto, a to še ne pomeni, da o njej ne razmišljamo. Trenutno se namreč osredotočamo na skupino električnih avtomobilov I.D.

Kdaj lahko pričakujemo začetek prodaje električno gnanega športnega terenca I.D. CROZZ?

Prodajno pot bo začel predvidoma že prihodnje leto, a kaj več v tem trenutku še ni znano, tudi okvirna cena ne. Se pa prihodnosti veselimo, saj bo imela znamka Volkswagen eno največjih ponudb športnih terencev v svetu, prisotna bo tako rekoč v vseh segmentih. maš