V soboto bo jasno. Jutranje temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem okoli 5, najvišje dnevne od 17 do 22 stopinj Celzija.

Obeti: V nedeljo bo sončno in še nekoliko topleje. V ponedeljek se bo pooblačilo, dež bo postopno zajel večji del Slovenije. Ohladilo se bo. Zapihal bo severni veter, na Primorskem burja.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje od severovzhoda doteka postopno toplejši in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Pretežno jasno bo, burja ob Jadranu bo oslabela in postopno ponehala.

Biovreme: V vremenski vpliv bo ugoden in ob sončnem vremenu spodbuden.

Snežne razmere v visokogorju

Nevarnost snežnih plazov je nad nadmorsko višino okoli 1700 metrov zmerna, druge stopnje. Nižje je zjutraj in deloma dopoldne majhna, prve stopnje, nato se na prisojnih pobočjih zaradi dnevnega segrevanja poveča na zmerno, drugo stopnjo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Sonce nekoliko labilizira tudi snežno odejo nad 1700 metri. Nevarna so predvsem strma pobočja v visokogorju, zlasti na mestih z napihanim snegom, kjer se lahko ob večji obremenitvi snežne odeje sproži manjši snežni plaz. Podobno je tudi v sredogorju sredi dneva in popoldne na osončenih legah.

Sneg, ki je zapadel v začetku tedna, se je na prisojnih pobočjih v sredogorju že precej sesedel in na površini je nastala skorja. V senčnih legah ter višje v gorah, kjer je bilo dovolj hladno tudi čez dan, je sneg še večino a mehak, a postaja zaradi otoplitve na sončnih legah tudi skorjast. Predvsem na južnih in zahodnih straneh grebenov in sedel je precej klož, vetru izpostavljene lege so ponekod spihane do stare, trde in deloma poledenele podlage.

Danes in v soboto bo pretežno jasno. Pihal bo šibak severovzhodnik. Toplo bo, nulta izoterma bo na ravni najvišjih vrhov ali celo nekoliko višje. V nedeljo bo občasno nekaj predvsem koprenaste oblačnosti, veter bo šibak in jugovzhodne smeri. Še bo razmeroma toplo.

V ponedeljek se bo zjutraj pooblačilo in od severa se bodo začele pojavljati padavine. Hitro se bo hladilo in meja sneženja se bo spuščala.

Vrhnja plast novejšega snega se bo do vključno nedelje hitro sesedala in preobražala ter nižje talila. Zaradi nočnega zmrzovanja se bo v visokogorju ter v mraziščih krepila skorja. Snežna odeja se bo počasi stabilizirala.