Tako Kek kot tudi selektor Izraela Andi Herzog sta po tekmi govorila o tem, da bi po eni strani oboji lahko zmagali, po drugi strani pa so določene napake enim in drugim to preprečile.

»Po eni strani ne morem biti zadovoljen s tem, kako smo reagirali po našem zadetku. Takoj smo izgubili koncentracijo, po tistem šoku pa smo le postavili stvari na svoje mesto. Tole toplo-hladno bo še nekaj časa trajalo, saj bi bil čudež, če bi teklo vse kot podmazano,« meni Kek.

Slovenija je bila v celoti gledano boljši tekmec. Agresivna, čvrsta, konkretna (sedem strelov v okvir vrat in 16 skupnih poskusov, Izrael skupaj sedem) in s toliko priložnostmi kot na praktično vseh tekmah skupaj v zadnjem letu.

»Mislim, da so fantje pošteno oddelali tekmo, ampak sam se ne zadovoljujem s tem, ker je tak odnos zame sam po sebi umeven. Narediti moramo prepoznavno igro, trudili se bomo in predvsem iz tega karakterja in volje se da marsikaj dobrega narediti,« pravi selektor.

Z mislimi že pri Severni Makedoniji

Poudarja, da bo treba napake čimprej odpraviti, saj je že v nedeljo nova tekma. V pripravi na obračun s Severno Makedonijo, ki je s 3:1 v četrtek premagala Latvijo Slaviše Stojanovića, ga nekoliko skrbi sredina.

»V določenih trenutkih smo preveč razpadli v sredini. Po dolgem času sta Rene Krhin in Jasmin Kurtić igrala skupaj, zato se v nekih trenutkih malo izgubita,« pravi Kek.

Ta bo opozarjal igralce predvsem na to, da ostanejo prizemljeni, mirni, osredotočeni in da s svojo komunikacijo pridejo do rešitev. »Vsekakor pa bi bilo butasto, da bi bila zdaj neka evforija, saj nismo še ničesar naredili,« je realen Mariborčan.

Opozoril je tudi na zadetek Andraža Šporarja, ki je bil zanj pravi 'centerforovski', in čeprav pravi, da ne želi nikogar izpostavljati, je dodal: »Videli pa ste vseeno, kaj pomeni vrnitev Jana Oblaka, kaj pomeni ta samozavest, odločnost Josipa Iličića ... Ampak moraš imeti še druge, da imaš ekipo.«

Šporarju je ob tem čestital za prvi zadetek v reprezentančnem dresu. »Privoščil sem mu ga od srca. A naj bo to motivacija za še več, ker zmore več.«