Danes zgodaj zjutraj je izbruhnil požar na avtobusu bolgarskih registrskih oznak, ki je vozil po primorski avtocesti od Vrhnike proti Lomu. Na njem je bilo 45 ljudi, 43 potnikov in voznika. K sreči nobeden od njih ni bil poškodovan.

»Ob 2.08 smo dobili poziv, da pred Štampetovim mostom gori avtobus. Na kraju smo ugotovili, da je celotno vozilo že v plamenih. Potniki so bili zunaj, umaknjeni na varni točki, in takoj smo se lahko lotili gašenja. Do 4.30 je bilo vse končano. Spodnji del avtobusa smo rešili, torej potovalke, da so se potniki lahko preoblekli. Zgornji pa je bil povsem uničen. Naročili smo tudi avtovleko in rezervni avtobus za potnike,« nam je povedal vodja intervencije Marko Jeraj iz PGD Verd. Poleg članov omenjenega gasilskega društva so sodelovali tudi gasilci PGD Vrhnika in GB Ljubljana, skupno okoli 34 gasilcev. Nadomestni avtobus je potnike nato prepeljal do Benetk.

Kot je sporočila Nataša Pučko s PU Ljubljana, je po do zdaj zbranih podatkih zagorelo na sprednjem delu avtobusa, in sicer pod armaturno ploščo. Vozilo je popolnoma uničeno, škodo ocenjujejo na okoli 50.000 evrov.