Selektor Uroš Bregar je na štiridnevne priprave v Portorož, ki so se začele v ponedeljek, povabil 22 igralk. Poleg nosilk igre (Ana Gros, Tjaša Stanko, Tamara Mavsar, Nina Zulič…), ki so na pripravah, vendar večina od njih ne bo igrala v Poreču, je med njegovimi izbrankami tudi kopica mlajših in neizkušenih igralk. Na turnirju Croatia Cup v Poreču se bodo Slovenke najprej danes ob 18. uri pomerile z Avstrijo, jutri ob isti uri s Češko, v nedeljo ob 20. uri pa za konec še z gostiteljico Hrvaško.

»Osnovni cilj tokratne reprezentančne akcije je, da nekoliko razbremenimo in spočijemo nosilke igre v zadnjih letih. Sočasno bodo več priložnosti za igro dobile mlajše igralke, za katere upam, da jo bodo v Poreču tudi izkoristile. Dobile bodo vodilne vloge in nadejam se, da se bodo izkazale in ob tem tudi napredovale,« pojasnjuje selektor Uroš Bregar, ki ima kar precej težav z igralskim kadrom. Polona Barič si je na treningu poškodovala gleženj, poškodovana je tudi Lea Krajnc, Tjaša Stanko je priprave zapustila iz osebnih razlogov (smrt v družini), Ines Amon je po nedavni prekinitvi sodelovanja s Krimom zaradi denarnih težav kluba in neizplačanih plač odpovedala tudi nastop za reprezentanco in razmišlja celo o koncu kariere, po tej sezoni bo kariero zaključila tudi Tamara Mavsar…

Toda v boju za četrti zaporedni nastop slovenskih rokometašic na velikih tekmovanjih (doslej EP 2016 in 2018 ter SP 2017) bo lahko Bregar proti Makedoniji – 2. junija v Skopju in 6. junija v Celju – računal tudi na Elizabeth Omoregie, igralko nigerijsko-bolgarskih korenin, rojeno v Grčiji, ki je oktobra 2017 dobila slovensko državljanstvo. Omoregiejeva, 22-letna članica romunske ekipe CSM Bukarešta, je bila tudi na pripravah v Portorožu, kmalu pa naj bi dobila dokončno zeleno luč za nastop v reprezentančnem dresu Slovenije.