Poslanka Sluga bo na tretjem mestu kandidatne liste SMC, na četrtem bo nekdanji hokejski reprezentant Miha Rebolj, na petem poslanec Rajić. Sledita socialna delavka in nekdanja sekretarka na ministrstvu za delo Bojana Cvahte ter programska svetnica RTVS v odstopu Vesna Ugrinovski. Listo zaključuje aktualni državni sekretar na ministrstvu za okolje in prostor Aleš Prijon.

Predsednik SMC Miro Cerar je ob današnji predstavitvi kandidatne liste SMC v poslanici izpostavil, da želijo biti v SMC tudi v prihodnje glasniki moderne politične misli v slovenski politiki. Ne »hipne mode«, ampak evropske dediščine moderne vladavine prava, demokracije, države blaginje, človekovih pravic, razvoja za mir, je dejal.

SMC se bo na majske volitve v Evropski parlament torej podala na čelu s 35-letnim Gregorjem Peričem, ki je bil na lanskih parlamentarnih volitvah v DZ izvoljen v Izoli. V državnem zboru med drugim vodi odbor za gospodarstvo. Na lokalnih volitvah leta 2014 je bil kandidat SMC za župana občine Izola.

Med kandidati SMC sicer ni evropske komisarke iz njihovih vrst Violete Bulc. V sredo je povedala, da bo v sedemčlanski volilni ekipi evropskih liberalcev (Alde), v Sloveniji pa bo podpirala liberalne stranke, zlasti SMC.

SMC se je zavzemala za skupen nastop slovenskih liberalnih strank na evropskih volitvah, a je najprej sredi februarja sodelovanje odpovedala LMŠ, zatem pa še SAB. Te stranke gredo na volitve vsaka s svojo listo.