Pomlad. Včeraj je prišla tudi uradno. Kaj je lepšega kot proslaviti tak slavnosten dan s pesmijo. In to ne s kakšno staro zguncano melodijo, temveč s čisto novo uspešnico, ki govori o ljubezni in, kot smo že navajeni, o avtu.

Ljubezen gre skozi avto, Kumer rad pije, Volčič peče palačinke

Naslov nove stvaritve Natalije Verboten je V srce. Ena najbolj priljubljenih slovenskih pevk je ob tem veličastnem dogodku v svet poslala še videospot, v katerem ji, kot piše v reviji Story, med drugimi dela družbo atraktiven Volkswagnow lepotec T-roc. Ali bo ljubezenska Volkswagnowa pesmica tako uspešna kot Ferrarijeva polka, bomo še videli. Preskok s Ferrarija na Volkswagen ni enostavna stvar. Pesem pa seveda govori o veliko ljubezni. Del refrena gre takole: »Prav lepo mi je, ko znova mi šepečeš moje ime, vem, da me ti vidiš le v srce.« Se je pa izpovedala tudi za časopis Svet24 in priznala, da odkar že 12 let živi v vinorodnem mariborskem okolišu, še ni bila na trgatvi, kljub temu da ima za sosede zelo priznane vinarje. Ne gleda na to pa vse leto med kosilom uživa doma ob kozarčku odličnega vina iz domačega kraja. Tako kot njen stanovski kolega Domen Kumer, ki pa ga, vsaj figurativno, zvrne krepko več kot Natalija. »Kot kaže, je postavni Mariborčan pristal globoko v alkoholu. A kakovostnem,« so novo štajersko uspešnico napovedali v Večeru. »K sreči le v svoji skladbi,« so na hitro popravili Domnov odnos do alkohola. Njegova nova skladba namreč nosi naslov Najboljše vino. K vinu se običajno prileže hrana. Spomladi se je sicer nekdaj več govorilo o hujšanju kot hranjenju. Vendar je bilo to še v starih časih. Zdaj se hujša le še po novem letu in po televiziji, ko pride pomlad, pa je čas za kuho. Če nisi Luka Dončić, ki se mu je življenje po selitvi v Ameriko drastično spremenilo. Pa ne samo v košarkarskem smislu, ampak tudi na jedilniku. Story poroča, da si je Luka že decembra najel kuharja, ki mu pripravlja jedi med tekmami in ob prostih večerih. Vedno pogosteje se odloča tudi za sveže sokove, je informacija, ki so jo dobili.

Ob poplavi televizijskih kanalov in oddaj je novo kuharsko mojstrovino dobila še šaljivka Martina Ipša. Gurmanski izziv z Martino je ime kulinarični televizijski poslastici, ki je luč sveta ugledala na programu televizije Net TV. V oddaje vabi seveda najbolj znane Slovence, ki z njeno pomočjo nekaj skuhajo, vmes pa debatirajo o vsem. Eden prvih gostov pri njej v kuhinji je bil, kot se je pohvalila za Story, keramik in raper Boštjan Čukur alias 6Pack Čukur. Ob vsestranskih umetnikih, ki jih v kuharskih šovih na televiziji ne manjka, sem pa tja kuhajo celo profesionalci. Pravi veteran televizijske kuharije in gotovo najbolj prepoznaven obraz slovenske kuharske srenje, ob Tomažu Kavčiču seveda, ki pa bolj kot po oddajah slovi po reklamnih spotih, je Bine Volčič. Letošnja sezona resničnostnega šova Masterchef, v kateri bo spet ocenjeval domačo kuho, bo že njegova šesta televizijska uspešnica, če štejemo zraven še oddajo Gostilna išče šefa. Chef Volčič je za revijo Zvezde izdal, kakšne krožnike pripravlja doma. V nasprotju s prašičjimi smrčki oziroma rilčki, penicami iz možganov in podobnih rezervnih delov, ki krasijo njegove kulinarične kreacije v njegovem bistroju Monstera v Ljubljani, doma raje prisega na klasiko. Zaradi otrok in žene, seveda. Na domačem meniju so največkrat makaroni in palačinke, je povedal.

Loginova o umoru prve stopnje, Prevc pa se včasih pregreši

Profesionalna političarka in zastopnica slovenskih interesov v Bruslju in Strasbourgu Romana Tomc tudi strašno rada kuha. Ko ima čas seveda, saj je služba evropske poslanke zelo naporna. A ko ga najde, se med lonci dobro znajde. Še sploh, ko je za mizo vsa družina, kar je v zadnjem času nedvomno redkost. Takrat, ko se jim uspe zbrati, pa si družinica srčno zaželi goveje juhe in kakšne druge poslastice na žlico, kot je v predvolilnem članku razodela v reviji Jana. »Kuham vse od zelja do krvavic in testenin. Prejšnji teden sem spekla odličen sirov štrudelj, malo za pocrkljati,« je še dodala kandidatka stranke SDS, ki se bori tudi za naslednji evropski mandat.

Malo časa v kuhinji, čeprav zna in rada kuha, preživi najbogatejša Slovenka Iza Login. Ker seveda nima dovolj časa. Ima pa dovolj denarja. Zato ima doma zaposleno osebno kuharsko mojstrico, ki za družino nabavlja hrano in pripravlja uravnotežene obroke, kot je dejala za revijo Obrazi. Dan pred tem, ko se je pogovarjala z novinarko, so imeli Loginovi doma za kosilo popečene bučke, dušeno špinačo, proteinske testenine v omaki in solato s tahinijem, paradižnikom in avokadom. Vse sestavine so bile seveda kupljene pri lokalnih pridelovalcih ali v biotrgovini. Mesa na jedilniku Loginovih ni. Zakaj ne, se včasih ni trudila pojasnjevati. Zdaj pa ni več tiho. »Jasno in glasno povem, da tisti, ki uživa meso, sodeluje pri naklepnem uboju prve stopnje,« je bila ostra Loginova. Bolj skromen glede svojih prehranjevalnih navad je slovenski orel, ki ta vikend leti pod Poncami, Peter Prevc, ki je za revijo Zvezde razkril svoje prehrambne adute. Pri skakalcih ni nikdar pomembna vrsta hrane, temveč količina, ker morajo nenehno paziti na težo. Nima posebne diete, vendar res pazi, da ne poje preveč. »Včasih se pregrešim, da zadovoljim tudi možgane. Ne morem se upreti dobri pici, niti čokolade se ne branim, vendar da bi vsak dan pojedel celo, pa ne,« je nad »dietnim« življenjem potarnal Prevc. Ponosno je še povedal, da mu celo kuhanje ni tuje in da zna skuhati čisto vse, tako da bi zlahka živel sam.

Renata Peterka zapustila moža, Irglova je najlepša na obli

Manj kot s kuhinjo in sestavinami se je zadnje čase ukvarjala Renata Peterka, žena nekdanjega šampiona Primoža Peterke. Pravzaprav nekdanja žena, saj je v ekskluzivni zgodbi za revijo Zvezde obelodanila, da se nepreklicno ločuje od svojega Primoža. »Ženske marsikaj potrpimo, dokler ne zberemo dovolj moči, da rečemo: zdaj je pa dovolj. Tudi sama sem potrebovala veliko neprespanih noči, da sem zbrala pogum in se po skoraj četrt stoletja zveze in nekaj manj zakona odločila za ločitev,« je povedala Renata. Zvestobi se je odrekel tudi Klemen Slakonja, ki je za Obraze oznanil, da je dal odpoved v Drami in naredil korak iz cone udobja. Posvetil se bo glasbenim projektom, pri katerih, kot je povedal, zasluži celo več kot prej. Pa še na mučne vaje mu ni treba vsak dan v gledališče, čeprav se igralskemu poklicu vseeno še ni odrekel. Tako kot se svoji znameniti frizuri ni nikdar odrekla slovenska večna manekenka Nina Gazibara. Reviji Zvezde je zaupala, zakaj ima že dolga leta enako paževsko pričesko. »Ker je najbolj praktična za urejanje, pa tudi fotogenična,« je dejala Gazibarova.

Še ena lepotica je razburkala družabno kroniko minuli teden. Eva Irgl. Nekoč študentka teologije, ki je zaslovela kot voditeljica, danes pa greje poslanske klopi in verjamemo, da s svojim stasom tudi kaj drugega, so jo predstavili na portalu Žurnal24. Po njihovih opažanjih namreč ne pritegne pozornosti le s svojim političnim delovanjem, temveč tudi s svojim stasom, zaradi katerega je na instagramu niso okronali le za najlepšo domačo poslanko, temveč celo najlepšo »na obli«, kot se je glasil eden izmed komentarjev ob fotografiji Irglove, ki jemlje sapo, so na Žurnalu24 opisali večerno obleko, ki si jo je poslanka nadela za vodenje slavnostne akademije ob 30. obletnici svoje stranke SDS.