V posamični konkurenci je bila najboljša Jerovškova, ki je s 624,0 kroga zasedla 25. mesto. Dvoršakova je tekmo s 623,2, kroga končala na 30., Kuharičeva pa s 622,5 kroga na 32. mestu v konkurenci 85 evropskih strelk.

Slovenske strelke so na današnji ekipni tekmi hodile po robu, v enem trenutku so nazadovale na skromno 13. mesto, v zadnjih dveh serijah pa so zadeve vendarle postavile na pravo mesto in se prebile med osem najboljših, kar je zadovoljilo peščico slovenskih privržencev v slavonski prestolnici, med njimi sta bila tudi nekdanji slovenski selektor Lojze Mikolič in najboljši slovenski strelec vseh časov Rajmond Debevec, ki v zadnjih letih več ne nastopa na velikih tekmovanjih z zračnim orožjem.

»Po preboju med osem smo si oddahnile, to je bil eden naših poglavitnih ciljev na letošnjem evropskem prvenstvu,« je uvodoma dejala Jerovškova in dodala: »Začela sem odlično, potem pa sem nanizala nekaj slabših strelov. V drugi polovici tekme sem ponovila svoje dosežke s treningov, tako da sem zadovoljna s svojim tukajšnjim izidom.«

Od treh slovenskih predstavnikov v pištoli je bil na današnji tekmi najboljši Jože Čeper, ki je s 571 krogi osvojil 39. mesto. Sašo Stojak je tekmo s 565 krogi končal na 57., Peter Tkalec pa s 557 krogi na 69. mestu.

Slovenija se v ekipni konkurenci s pištolo ni prebila v četrtfinale, tekmovanje je s 1693 krogi končala na desetem mestu.