Že pred zaslišanjem aktualnega ministra za kulturo na matičnem odboru so se v medijih pojavili očitki, da bi lahko bila Pozničeva kandidatura za ministra za kulturo v nasprotju interesov. Poznič je namreč kot direktor zavod Delavski dom Trbovlje prijavil na razpis ministrstva za izbor operacij Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture, kot minister pa bi imel možnost odločanja o rezultatih tega razpisa, je tedaj odmevalo.

Na razpisu je skupno na voljo devet milijonov evrov evropskih in državnih sredstev, ki jih bodo za multimedijske projekte razdelili dvema zavodoma. Kot je poročal MMC RTV Slovenije, je za zahodni del Slovenije namenjenih 3,6 milijona evrov, za vzhodni pa 5,4 milijona. Na razpis so se prijavili Zavod Kersnikova in Hiša eksperimentov na eni strani ter Delavski dom Trbovlje, popolno vlogo pa naj bi po presoji komisije na kulturnem ministrstvu oddal zgolj Zavod Kersnikova, ostala dva zavoda sta jo morala dopolniti.

Poznič je že na zaslišanju dejal, da se bo, v kolikor bo potrjen za ministra, takoj izločil iz vseh postopkov, ki v zvezi s tem potekajo na ministrstvu. O tem je danes odločila tudi vlada in Pozniča izločila iz postopka ter, kot veleva zakon o upravnem postopku, določila uradno osebo, ki bo namesto izločenega Pozniča odločila o vlogah, prispelih na razpis. To bo državna sekretarka na ministrstvu za kulturo Tanja Kerševan Smokvina, piše v sporočilu za javnost.

O zadevi se je sicer izrekla tudi Komisija za preprečevanje korupcije (KPK), ki je izključila nasprotja interesov, v kolikor se Poznič kot minister v celoti izloči iz odločanja o razpisu.