Pred bradatim možem bo po kaninskih strminah bežalo več kot 180 prijavljenih udeleženk in udeležencev.

Kvalifikacijske preizkušnje bodo potekale v štirih skupinah in se bodo začele ob 12. uri, ob 15. uri pa je predviden veliki finale, ki bo dal odgovor, kdo bo zmagovalec drugega dogodka Red Bull Samo Gas. Ob 16. uri sledi neuradna razglasitev na smučišču, ob 18.10 pa še uradna razglasitev zmagovalcev.

Samo Gas je odprto tekmovanje, ki se ga lahko udeležijo smučarji in deskarji na snegu, starejši od 18 let, torej rojeni pred 23. marcem 2001.

Začetek tekmovanja oznani pok startne pištole, po katerem udeleženci najprej tečejo do svojih smuči, nato sledi spust proti cilju. Filip Flisar starta 100 m za tekmovalci. Zadnji ujet tekmovalec oziroma prvi tekmovalec v cilju postane veliki zmagovalec RB Samo Gas.

Flisar ne bo izpustil niti posebnega izziva, ki se v sklopu državnega prvenstva v alpskem smučanju 30. marca napoveduje na Krvavcu, ko bosta na sporedu ženska in moška smukaška preizkušnja.

Takrat se bo z Boštjanom Klinetom preizkusil v posebnem "dila izzivu". Mariborčana se bosta pomerila tako v smuku kot v smučarskem krosu in s tem bosta simpatična Štajerca prav gotovo poskrbela za zanimiv vložek tekmovalnega značaja. Zmagovalčevo ime pa bo ostalo zapisano tudi na eni od krvavških gondol.